Muhabbet Kuşum yavrusunun üzerine oturmuyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Özlem-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Özlem-

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. Muhabbet kuşum yuvalık olmasına rağmen tabana yumurtladı. İlk yumurtaları alıp yuvaliga koyunca kırdı. Sonrakileri de kafes tabanına yaptı. Kafes tabanına yapınca ızgarayı çıkarıp rahatça kuluçkaya yatması için alan hazırlamaya çalıştım. Yavruların bir tanesi dün yumurtadan çıktı. İlk çıktığında hep altında tuttu yavruyu. Ama dün geceden beri yavru hep uzağında. Sadece çok öttüğü zaman besliyor ama yanına veya altına almıyor. Yavru bu şekilde üşür diye düşünüyorum. Elektrikli soba ile odayı ısıtıyorum ama gece gündüz açık. Gece açık kalmasından tedirgin oluyorum. Sobayı kapatsam yavru kuşa birşey olur mu acaba. Deneyimi olan varsa lütfen yazsın. İlk defa yavruladığı için çok tedirginim

Eğer üzerine oturmuyorsa oda sıcaklığının 30 derece veya daha fazla olması gerekir. Kafesi peteğe dayayın ve yakın sayılacak mesafeye elektrikli sobayı koyun. Kafesle soba arasında 1.5 metre civarı mesafe olsun. Ve kafesin hemen yanına geniş bir kaba su koyun kafese nem sağlaması için. 10 günü atlatırlarsa büyük ihtimalle ölmezler soğuktan.

Yavru çıkana kadar yımurtaya oturan kuş yavruya neden oturmaz oda ilginç geldi

Çok teşekkür ederim.
Eğer üzerine oturmuyorsa oda sıcaklığının 30 derece veya daha fazla olması gerekir. Kafesi peteğe dayayın ve yakın sayılacak mesafeye elektrikli sobayı koyun. Kafesle soba arasında 1.5 metre civarı mesafe olsun. Ve kafesin hemen yanına geniş bir kaba su koyun kafese nem sağlaması için. 10 günü atlatırlarsa büyük ihtimalle ölmezler soğuktan.
Çok teşekkür ederim. Hemen uygulayacağım

Yavruyu yumurtaların yanına alın o zaman yanlışlıkla ayrılmıştır oradan

Oda sıcaklığı ve nem oranına dikkat edin. Nem %40-60 arasında olmalı.

Geri