Muhabbet kuşum uçamıyor

humavii

Yeni Üye
Merhaba
Benim muhabbet kuşum yaklaşık 1 aydır uçamıyor kendisi 2.5 yaşında dişi. Bir yere çarptığını görmedim birdenbire sanki oldu anlamadım. Veterinere götürdüm kanatlarını tüylerini gösterdim bana yeni çıkan tüylerinin düzgün çıkmadığını yapacak bir şey olmadığını söyledi bu kanat tüylerinin dökülüp yerine yenilerinin çıkmasını beklememiz gerektiğini söyledi sadece. Bu sürede uçmayı unutmaması için egzersiz ( kuş parmağımızdayken yukarı aşağı hareket ederek kanatlarını açması) yaptırmamı söyledi. Fakat ben artık dayanamıyorum üzüntüden uçamayışını görünce. Önceden oda oda uçan kuşu şimdi elimizle bir yerden bir yere götürüyoruz:(
Bu konu hakkında bilen birinin yardımına ihtiyacım var..
Teşekkürler

Evet kanat tüylerinde sıkıntı var. Versele laga mutavit yada nekton biyotin alıp düzenli kullanın. 2 veya 3 günde bir düzenli olarak verebilirsiniz. Toparlaması biraz zaman alıcaktır. Tüyler eski haline geldiğinde vitamine haftada 1 olarak düzenli devam edin.

Bunun dışında kuşta başka hastalık belirtisi varmı? Yemesi içmesi enerjisi nasıl? Kuşun dışkısının resmini çekip atın ve kuşun videosunu çekip atın bir bakalım.

En başta enzim içeren bir probiyotik öneririm ( kanatlıoil prozim plus olabilir ) ilk geldiğinde 3 gün üstüste sonra iki günde bir vermeye devam edin sürekli. Aynı markanın vitabol da edinin haftada 2 kez verin. Keten tohumu alın her gün bir çay kaşığı ayrı bir yemlikte verin. Tollisan u200 edinip ense derisine 1 damla damlatın. Süreç biraz uzayacak ama kuvvetle muhtemel düzelecektir tüyleri. Kanadında kırık çıkık yoksa uçar da. Bir kanadı düşük gibi görünüyordu resimde. Çıkık veya kırık olabilir.

Evet kanat tüylerinde sıkıntı var. Versele laga mutavit yada nekton biyotin alıp düzenli kullanın. 2 veya 3 günde bir düzenli olarak verebilirsiniz. Toparlaması biraz zaman alıcaktır. Tüyler eski haline geldiğinde vitamine haftada 1 olarak düzenli devam edin.

Bunun dışında kuşta başka hastalık belirtisi varmı? Yemesi içmesi enerjisi nasıl? Kuşun dışkısının resmini çekip atın ve kuşun videosunu çekip atın bir bakalım
Merhaba öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Kuşumun enerjisi maşallah çok iyi sürekli omzumuzda aşkım diyor konuşuyor yemesi içmesi normal yem yiyor su içiyor. Şu an çektiğim videosunu ve dışkı fotoğrafını gönderiyorum.. yorumlarınızı bekliyorum

Video https://i.imgyukle.com/2024/11/24/Cc7ScH.mp4

Dışkı fotoğrafı

Bugün çektiğim kanat fotoğrafları

En başta enzim içeren bir probiyotik öneririm ( kanatlıoil prozim plus olabilir ) ilk geldiğinde 3 gün üstüste sonra iki günde bir vermeye devam edin sürekli. Aynı markanın vitabol da edinin haftada 2 kez verin. Keten tohumu alın her gün bir çay kaşığı ayrı bir yemlikte verin. Tollisan u200 edinip ense derisine 1 damla damlatın. Süreç biraz uzayacak ama kuvvetle muhtemel düzelecektir tüyleri. Kanadında kırık çıkık yoksa uçar da. Bir kanadı düşük gibi görünüyordu resimde. Çıkık veya kırık olabilir.
Selçuk Bey yazdıklarınız için teşekürler söylediklerinizi uygulayacağım.

Merhaba öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Kuşumun enerjisi maşallah çok iyi sürekli omzumuzda aşkım diyor konuşuyor yemesi içmesi normal yem yiyor su içiyor. Şu an çektiğim videosunu ve dışkı fotoğrafını gönderiyorum.. yorumlarınızı bekliyorum

Video https://i.imgyukle.com/2024/11/24/Cc7ScH.mp4

Dışkı fotoğrafı

Bugün çektiğim kanat fotoğrafları

Tüyleri düzelmeyecek kadar kötü değil. Biyotin temin edin kanatlılar için satılanlardan. Nekton biyotin olabilir. Koca şişe almayın fazla gelir,20-30 gr temin edin.
Multivitamin de alın. Probiyotik de temin edin.
Kanatlı oil prozim probiyotik alabilirsiniz.

Rica ederim. Ürünleri temin ederseniz buraya da haber verin kuşa program yapalım.
Hocam konu silinmiş buraya yazıyorum.
Başka bir kullanıcının önerdiğini almıştım (vitafo). Herkes farkli bir şey yazınca bir tanesinden başlamıştım kuşum için kullanmaya. Başlayınca da etkisini görebilmek için diğer yazılanları almamıştım. Cevap vermek istedim.

Geri