Muhabbet Kuşum Neden Öldü?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Zopixleto
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zopixleto

Yeni Üye
4 yaşında bir muhabbet kuşum vardı ve 2 Kasım'da nedenini bilemediğim bir şekilde öldü.

Kuşum genelde yerde uyuyordu. (Neden Bilmiyorum) Sabah uyanıp yanına gittiğimdede, yerde hareketsiz olduğunu gördüm. Bende her zaman olduğu gibi yerde uyuduğunu düşündüm, ama yanına tamamen yaklaşınca hareket etmedi, beni görünce ayaklanıp kafeste çırpınırdı. İki kez adını seslendim, sesimi duyunca belki bakar diye, ama bakmadı. Kuşu kontrol ettiğimde öldüğünü gördüm.

2-3 hafta öncesinde bir kilo kontrol yapmıştım 35 gram çıkmıştı. Öldüğünde ise, 26 gram'a düşmüştü. Kafesinde yemi vardı, ama yemiyordu suyunuda içmiyordu.

Ölmeden önceki gün bayağı enginde uçuyordu, kapılara felan çarpıyordu, halsizdi ve kusuyorduda.

Vitaminlerini vermeme rağmen, 2 Kasım günü bayağı erken saatlerde (muhtemelen sabah ezanına karşı bir vakit) ölmüş.

Kuş hasta olduğunu belli etmiş ama siz anlamamışsınız. Kafes tabanına genelde ağır hasta kuşlar iner ve orda uyur. 26 gr da oldukça düşük bir kilo ağırlığı. İştah ve enerji kaybı da olmuş. Birçok etken söz konusu. Kuşun dışkıları nasıldı?

Kuş hasta olduğunu belli etmiş ama siz anlamamışsınız. Kafes tabanına genelde ağır hasta kuşlar iner ve orda uyur. 26 gr da oldukça düşük bir kilo ağırlığı. İştah ve enerji kaybı da olmuş. Birçok etken söz konusu. Kuşun dışkıları nasıldı?
Hocam bir kaç haftadır sürekli yerde uyuyordu bende vitamin takviyesi yaptım ama maalesef işe yaramadı. Dışkılarınıda pek fazla hatırlamıyorum çok fazla dışkılamıyordu ama hepsinin koyu yeşil veyada siyah renkte olduğunu hatırlıyorum

Hocam bir kaç haftadır sürekli yerde uyuyordu bende vitamin takviyesi yaptım ama maalesef işe yaramadı. Dışkılarınıda pek fazla hatırlamıyorum çok fazla dışkılamıyordu ama hepsinin koyu yeşil veyada siyah renkte olduğunu hatırlıyorum

Vitamin bir ilaç değildir ki. Bakteriyel kaynaklı hastalıkta antibiyotik kullanmak gerekir,iç parazit varsa iç parazit ilacı vermek gerekir,kursak mantarı varsa antifungal ilaç vermek gerekir,solunum yolu enfeksiyonu varsa ona yönelik ilaç verilir. İlaçlar ayrı ayrıdır. Vitaminle olmaz,ilaç vermek gerekir bazı durumlarda. Siyah dışkı normal değil zaten. Kuşta tüm hastalık belirtileri ortaya çıkmış ama siz anlamamışsınız olayın ciddiyetini. Kuş bakıyor iseniz dışkılar nasıl olmalı ,kuş hastalıkları nelerdir kuş bakımı nasıl olur detaylı bilgi edinmeniz gerekir ki kuşunuzu takip edebilesiniz sorun var mı yok mu diye. Kuşunuzun ölüm sebebini bilemeyiz ama hastalandığı ortada. Böyle durumlarda kanatlı kuş kliniğine gidip muayene ettirmek gerekir dışkı ve kursaktan örnek alınıp analiz ettirmek gerekir.

Kafes ve ekipmanları virkon s gibi geniş spektrumlu dezenfektan ile dezenfekte ediniz.

Geri