Bulut&Ponçik
Yeni Üye
Merhabalar, benim kuşum bir yıla yakındır eskisi gibi değil. Hep hasta ve neyi var tam olarak bilmiyoruz. İlk gagasının kenarında kabuk gibi bir şeyle mantar olduğunu öğrendik. Oksijenli su ve mantar kremi ile geçirdik fakat bilgimiz olamadığı için tedaviyi kısa tuttuk aksine kremin 15 20 gün sürülmesi gerekiyormuş. Daha sonraları iyice kendinden geçti, kabarmalar, az yemeler, sürekli uyumalar başladı. Son iki ayda ise iyice kötü oldu. Ayaklarının üst tarafı mantar ve yara oldu yine aynı yöntemle artı antibiyotik yara kremiyle geçirdim. Halsizlik, uyuklama, zayıflık daha çoğaldı. Tüyleri o kadar çok döküldü ki derisi apaçık ortada. Şimdi de derisinde pullanma var ve kaşındıkça döküyor. Ayakları şu an fotoğraftaki gibi, antibiyotikli yara kremi sürüyorum ki geçsin diye. Lütfen bana yardımcı olun. Küçük bir şehir olduğu için muhabbet kuşlarından anlayacak bir veteriner bilmiyorum. Ne yapmam gerekiyor lütfen söyleyin. 4 senedir bizimle kaybetmek istemiyoruz. Ayrıca kendisi dişi ve yanında erkek eşi var. Çoğu kişi kuşları ayırın diyor ama bu zaman kadar yanında olmasına rağmen Ponçik'e MaşAllah hiç bir şey olmadı. Zaten bu yüzden mantar mı değil mi şüpheliyim. Bulut hastalıkla boğuşurken Ponçik de ötmeyle zaman geçiriyor.
Şu an ayağının son hali. Kabuklanmaları döküldükçe deri kızarmaya ve yara olmaya başladı.
Şu an ayağının son hali. Kabuklanmaları döküldükçe deri kızarmaya ve yara olmaya başladı.