cicikusmavis00
Yeni Üye
merhaba bugün kuşum mavişte garip hareketler gözlemledim dün bir şeyi yoktu bugün yem yedikten sonra kafasını ileri geri sallayarak yem kusmaya başladı ondan sonra halsizleşti uyukladı biraz sonra su içip yeminden yedi ondan sonra kusmadı internette araştırdım birşey bulamadım daha sonra kafesini kontrol etmeye gittiğimde dışkısının sıvı halde olduğunu gördüm ishal mi değil mi bilmiyorum popo kısmı temiz ama bildiğimiz dışkısı bildiğimiz idrar gibiydi bundan iki ay önce yalnız kalmasın diye dişi kuş almıştık aldığımızdan beri dişi kuş halsizdi ortama alışamadı diye düşünüp çok endişelenmemiştim daha sonra yem kusmaya başlamıştı bu kusmalar zaman geçtikçe sıvı halini almaya başladı internetten araştırdığım kadarıyla kursak mantarıymış bunu öğrendiğim an zaten mavişle kafeslerini ayırdım dişi kuşa da yine internetten bulduğum zolax ilacını verdim mavişe de bulaştığını varsayarak ona da aynı tedaviyi uyguladım ama dişi kuş hastalığın son evresinde olduğu ve durumu çok kötü olduğu için onu kaybettik maalesef mavişin de şu ana kadar hiçbir mantar belirtisi yoktu ama tedaviye devam ediyordum nolur nolmaz bi bilgisi olan varsa yardım edebilir mi