muhabbet kuşum geceleri inliyor/garip sesler çıkartıyor

iwtv

Yeni Üye
5 yasindaki erkek kusumu 2 hafta kadar once halsizlik ve ishalden dolayi veterinere goturdugumuzde karaciger yaglanmasi tanisi konmustu ve doktor ayni zamanda bu cikardigi sesler ve nefes alis verisi normal degil aksamlari cikardigi sesler artarsa haber verin demisti, kalbinde sıkıntı olabilirmiş ama karaciğer nedenli de olabilirmiş. o gunden sonra ilaclarla baya iyilesti ve kendine geldi 1 hafta önceki kontrol gunumuzde doktor gayet iyi durumda deyip ilaclarini da azaltti hatta. ama birkac gundur cikardigi bu sesler cok artti, genelde aksamlari veya korktugunda yapiyor. doktora da videoyu gonderdim ama bi suredir yanit alamadim o yuzden buradan da paylasiyorum. yardimci olursaniz sevinirim.

karaciğer yağlanması yüzünden olan nefes zorluğu ve kalpte sıkıntı veya solunum hastalıklarıyla olan nefes zorluğu aynı sesleri mi çıkartır vs hiçbir bilgim yok bu yuzden soruyorum

Kalpte de böyle sesler olabiliyor, solunumda da

Hocam kuşun hikayesini yazar mısınız ? Hangi antibiyotik kullanıldı ? İlk kez mi tedavi gördü ? Kuş kaç gr ? Tedaviyi ne şekilde ve dozda uyguladınız ?

karaciğer yağlanması yüzünden olan nefes zorluğu ve kalpte sıkıntı veya solunum hastalıklarıyla olan nefes zorluğu aynı sesleri mi çıkartır vs hiçbir bilgim yok bu yuzden soruyorum

Karaciğer yağlandığı zaman büyür ve kuşun hava keselerine ve diğer iç organlara baskı yapılabilir. Bu da kuşun zor nefes almasına sebep olabilir dolayısıyla.
Obezite durumu kalp için de risklidir zaten.
Selçuk bey iyot öneriyor onu bir deneyin isterseniz , @Selçuk YÜKSEL .

Karaciğer yağlandığı zaman büyür ve kuşun hava keselerine ve diğer iç organlara baskı yapılabilir. Bu da kuşun zor nefes almasına sebep olabilir dolayısıyla.
Hocam troid bezi şişmesi varsa iyot işe yarar boğazda şişkinlik yoksa işe yaramaz. Konu sahibi kuşun öyküsünü yazarsa belki bir tavsiyemiz olur.

Hocam kuşun hikayesini yazar mısınız ? Hangi antibiyotik kullanıldı ? İlk kez mi tedavi gördü ? Kuş kaç gr ? Tedaviyi ne şekilde ve dozda uyguladınız ?
2 hafta once ilk kez gittik veterinere ve röntgen sonucunda karaciğer büyümesi/yağlanması tanısı konuldu ve hafif kiloluymuş. ayrıca doktorumuz eline aldığında çıkardığı seslerden ötürü solunumda sıkıntı olduğunu ama bunun karaciğer yüzünden de olabileceğini o yüzden geceleri iyi izlememizi sesler artarsa soylememizi istedi. 1 hafta boyunca tidibiotic (10 damla) hepacarnitol (1 damla) ve L-carnitine (1 damla) her gün suyuna attık ve ağızdan şırıngayla antibiyotik verdik (adını bilmiyorum şırınga şeklinde verildi) ayrıca sadece hava boşluğu bırakıp etrafını sarmamızı ve bu 1 hafta için kuşumu yoğun bakım benzeri bi ortama almamızı ve sıcak tutmamızı istediler. 1 hafta sonra kontrolde kuşun çok daha iyiye gittiğini söyledi doktor ve tebrik etti, ustunu artik o kadar örtmeye gerek olmadigini söyleyip tidibiotic'i kesti (antibiyotigin zaten 1 hafta kullanımı vardı o yüzden onu da kesti) ve ben tuy dökme doneminde olduğundan bir şeyler isteyince b bitamini verdi 6 gundur suyuna 2 damla l carnitine ve hepacarnitol atmaya devam ediyoruz. zaten solunum sıkıntısı yüzünden bu sesleri yapıyordu ama kontrole gittiğimizden beri bariz bi şekilde arttı çıkardığı sesler ve en yakın kontrolu 3 hafta sonra olduğundan endişeliyim. (fazla uzun olduysa kusura bakmayın detaylıca açıklamak istedim)

Son düzenleme:
karaciğer yağlanması tanısı var zaten ama doktor şu an karaciğerin iyileşmesine odaklanalım ondan sonra da solunum sıkıntısı devam ederse sorunu başka yerde ararız dedi. 6 gün önceki kontrolümüzde doktor karaciğerin durumunun bariz bi şekilde iyiye gittiğini söylemesine rağmen çıkardığı seslerin artması beni endişelendirdi açıkçası.

Siz kanatlıoil deve dikeni tohumu unu alın, sebze verirken mercimek tanesi kadar dökün yesin ☺

karaciğer yağlanması tanısı var zaten ama doktor şu an karaciğerin iyileşmesine odaklanalım ondan sonra da solunum sıkıntısı devam ederse sorunu başka yerde ararız dedi. 6 gün önceki kontrolümüzde doktor karaciğerin durumunun bariz bi şekilde iyiye gittiğini söylemesine rağmen çıkardığı seslerin artması beni endişelendirdi açıkçası.

Kuş kaç gr? Hassas teraziniz varsa ölçer misiniz..
Kilo almış mı vermiş mi bakalım. Karaciğer yağlanması zaten hava keselerine baskı yapıp nefes almayı zorlaştırabilir. Bundan dolayı solunum problemi olması ihtimali dahilinde. Hapşırma,tıksırma,öğürme kusma vs yoksa solunum açıcı takviyeler verin.

Kuşun kaç gr olduğunu tartmadılar mı veya biliyor musunuz ? Hafif kilo solunum sıkıntısı yapmaz. Boğaz çevresinde şişlik var mı kuşun ?
tartmadilar ama doktor odaya girip ilk gordugu an kilolu bu dedi ama o arada halsizliginden kendini kabartiyordu doktor eline aldiginda bekledigim kadar kilolu değilmiş kendini kabarttigindan oyle gorunuyormus dedi. ki karaciğeri için ilk 1 haftalık tedavimizde gözle görülür şekilde kilo verdi. ama dediğim gibi karaciğeri tabii ki 1 haftaya iyileşmedi hâlâ tedavi sürecinde o yüzden seslerin nedeni o olabilir ama durup dururken artması garip geldi. ve hayır boğazında şişlik yok.

Kuş kaç gr? Hassas teraziniz varsa ölçer misiniz..
Kilo almış mı vermiş mi bakalım. Karaciğer yağlanması zaten hava keselerine baskı yapıp nefes almayı zorlaştırabilir. Bundan dolayı solunum problemi olması ihtimali dahilinde. Hapşırma,tıksırma,öğürme kusma vs yoksa solunum açıcı takviyeler verin.
hassas terazimiz yok maalesef ama bir sonraki kontrolde doktora ölçtüreceğim. son 2 haftadaki tedavi sürecinde doktorun da dediği gibi gözle görülür şekilde kilo verdi zaten ama gramlarla değerini bilmiyorum. hapşırma tiksirma ogurme kusma vb sorunları da yok şu anlik ve dışkısı da iyi durumda. hastalık belirtisi olarak söyleyebileceğim tek şeyler geceleri halsizlesmesi ve kendini kabartmasi (doktor hasta olduğundan vücut ısısını korumak için yaptığını söyledi+ kafesi 2 kat sarıp odayı sıcak tutuyoruz) bir de belirttiğim gibi sadece geceleri ve korktuğunda çıkardığı videodaki sesler

hassas terazimiz yok maalesef ama bir sonraki kontrolde doktora ölçtüreceğim. son 2 haftadaki tedavi sürecinde doktorun da dediği gibi gözle görülür şekilde kilo verdi zaten ama gramlarla değerini bilmiyorum. hapşırma tiksirma ogurme kusma vb sorunları da yok şu anlik ve dışkısı da iyi durumda. hastalık belirtisi olarak söyleyebileceğim tek şeyler geceleri halsizlesmesi ve kendini kabartmasi (doktor hasta olduğundan vücut ısısını korumak için yaptığını söyledi+ kafesi 2 kat sarıp odayı sıcak tutuyoruz) bir de belirttiğim gibi sadece geceleri ve korktuğunda çıkardığı videodaki sesler
Uykuya geçmeye yakın kendini kabartması normal bir durum. Vik vik sesi çıkarması ise ya karaciğerde yağlanma, yada ciğerde veya solunum yolunda enfeksiyon belirtisidir. Eğer iletişim numarası varsa hangi antibiyotiği verdiğini sorar mısınız ? Birde Antibiyotiği ağızdan damlatarak vermişsiniz kuş yutuyor muydu çoğu zaman kafayı sallayıp ilacı geri dışarı atıyorlar. Yutturma refleksi yaptırmak gerekiyor o durumlarda yuttuğundan emin olmak için.

Uykuya geçmeye yakın kendini kabartması normal bir durum. Vik vik sesi çıkarması ise ya karaciğerde yağlanma, yada ciğerde veya solunum yolunda enfeksiyon belirtisidir. Eğer iletişim numarası varsa hangi antibiyotiği verdiğini sorar mısınız ? Birde Antibiyotiği ağızdan damlatarak vermişsiniz kuş yutuyor muydu çoğu zaman kafayı sallayıp ilacı geri dışarı atıyorlar. Yutturma refleksi yaptırmak gerekiyor o durumlarda yuttuğundan emin olmak için.
gitmeden once kabarması daha cok oluyordu (sadece geceleri degil gun icinde de hep kabarik dolasiyordu) 1 haftalik tedaviden sonra azalmıştı ama sonra geri arttı. iletişim numaralari var ama 2 gundur whatsappimda bir sıkıntı olduğundan düzgünce iletişime geçemiyoruz. doktor zaten söyledi bize antibiyotiğin kullanilisini gosterirken, diline değdiriyorduk böylelikle oraya yapışıyormuş ve geri yerine koyduktan sonra kafasını sallayıp atmaya çalışıyorsa olmuş demektir demişti doktorumuz ve 1 hafta boyunca bu şekilde verdik ağızdan ve her seferinde kafa hareketini yaptığından düzgünce aldığını düşünüyorum

Veterinere gittiğinizde her ihtimale karşı parazit için ense damlası uygulamasını da isteyin. O ihtmal az ama yinede tedbirli olmak iyidir. şuan yapmanız gereken kontrol gününe kadar onu bolbol uçmaya teşvik etmek. Bol bol uçsun ciğerleri, nefesi açılsın. Yorulduğu zamanki tepkilerine de bakalım.

çok teşekkür ederim 🙏 bir şey daha sormak istiyorum en yakın kontrol tarihimiz 3 hafta sonraya o süre içinde bir şey olur mu durumu o kadar ciddi mi sizce?

Geri