Simgemsi
Yeni Üye
Merhaba. 6 yaşında, dişi muhabbet kuşum var. Bebekliğinden beri, Biraz katı, biraz supsu dışkı yapar genellikle. İshal diyebiliriz. Vitamin falan da veriyoruz ama ek gıdaları (çoğunlukla meyve sebze kastım) fazla kaçırdığımızdan beyaz supsu dışkı olabiliyor. Bizim yüzümüzden de olabilir.
İştahı az. Elimizle normal yem verirsek azıcık yiyor. Genellikle dal darı yer. Neşesi yerinde, koşar oynar.
Ne zamandır bilmiyorum ama sürekli ağzını açıp kapatıyordu bu. Aynı odada kalıyoruz. Dün gece " Fık fık fık" sesine benzer sesler çıkardı. Bir kaç dakika çıkarıyor, duruyor, sonra bir daha yapıyor. Arada arada yaptı yani.
Bugünse aynı şeyi gözlerimle şahit oldum. İlk hapşırıp durdu, hiç bir şey yokken kolumda. Sonra "fık fık" sesi, kusuyormus gibi kafa sallama hareketleri yaptı.
Çok korktum. Sanırsam solunum yolu enfeksiyonu olmuş ama bilemiyorum da.
Veterineri aradım şimdi. Sadece muayene için 700₺ istedi. O kadar param da yok.
Şimdi bu kuşun nesi var sizce?
Lütfen uzman olan, bilgisi olan kişiler yardımcı olun Allah rızası için
Kuşum kurtulsun
Muhabbet kuşumun kuyruk sallaması 1:
2:
3:
Her açıdan kuyruk sallamasıni çekmeye çalıştım belki işe yarar.
İştahı az. Elimizle normal yem verirsek azıcık yiyor. Genellikle dal darı yer. Neşesi yerinde, koşar oynar.
Ne zamandır bilmiyorum ama sürekli ağzını açıp kapatıyordu bu. Aynı odada kalıyoruz. Dün gece " Fık fık fık" sesine benzer sesler çıkardı. Bir kaç dakika çıkarıyor, duruyor, sonra bir daha yapıyor. Arada arada yaptı yani.
Bugünse aynı şeyi gözlerimle şahit oldum. İlk hapşırıp durdu, hiç bir şey yokken kolumda. Sonra "fık fık" sesi, kusuyormus gibi kafa sallama hareketleri yaptı.
Çok korktum. Sanırsam solunum yolu enfeksiyonu olmuş ama bilemiyorum da.
Veterineri aradım şimdi. Sadece muayene için 700₺ istedi. O kadar param da yok.
Şimdi bu kuşun nesi var sizce?
Lütfen uzman olan, bilgisi olan kişiler yardımcı olun Allah rızası için
Kuşum kurtulsun
Muhabbet kuşumun kuyruk sallaması 1:
2:
3:
Her açıdan kuyruk sallamasıni çekmeye çalıştım belki işe yarar.