Muhabbet kuşum eş tutmuyor(dişi kuş agresif)

EfeCelik2323

Yeni Üye
Yaklaşık 2 yaşında cere rengi koyu kahverengi,dişi bir kuşum var yanına aynı yaşta bir erkek kuş aldık 3 gün geçti, dişi kuş çok agresif kavga etmiyorlar ama yanına gelince dişi kuş bağırıyor ne yapmam lazım

Ben iki aydır evdeki erkeğe dişi degistiriyorum 3. Dişiyi aldım benim erkek korkak çıktı birlestiremiyorum ancak yaptığım araştırmalar ve yorumlarda dişi kuşu erkek kuşun kafesine atmanız lazım erkek kuş mekan sahibi olacak ki baskın çıksın yoksa dişi çok baskın olunca çiftleşme olmuyor birleşme dahi olmaz dişi erkeklere göre daha cazgır korkutuyorlar birde beklemek lazım bende sabirsizim 2 ayda 3. Dişi değiştim

İkinci bir kafes yoksa arada kuşları odaya salın yada dişiyi salın erkek kafesi biraz tanısın az da değişmeler olabiliyor

Yukarıda yazılmış ancak tekrar edeyim, erkeğin baskın olması önemli. Dişi kuş mekânın sahibi, erkek ise yabancı olunca, hele bir de erkek biraz ürkekse, dişi istemediği sürece yanına yaklaştırmaz. Bir süre, hatta uzun süre aynı kafese koymasaydınız daha iyi olabilirdi. Şu anda ayırmanız işe yarar mı, bilmiyorum, söz konusu dişi muhabbet kuşu olunca her şey mümkün.

Yukarıda yazılmış ancak tekrar edeyim, erkeğin baskın olması önemli. Dişi kuş mekânın sahibi, erkek ise yabancı olunca, hele bir de erkek biraz ürkekse, dişi istemediği sürece yanına yaklaştırmaz. Bir süre, hatta uzun süre aynı kafese koymasaydınız daha iyi olabilirdi. Şu anda ayırmanız işe yarar mı, bilmiyorum, söz konusu dişi muhabbet kuşu olunca her şey mümkün.
Şöyle söyliyim,bende bulunan kafes eski bir kafesti erkek kuşu kafesle beraber aldık bunun etkisi olurmu?

Şöyle söyliyim,bende bulunan kafes eski bir kafesti erkek kuşu kafesle beraber aldık bunun etkisi olurmu
Okadar profesyonel değilim ancak şu ki alışmaları için zaman lazim. Yerine göre 45 derece sıcakta kuşlar ciftlesmez zaten ben d.bakirdayim +45derece sıcaklık var bendekiler kanatlarını açmış serinliyorlar sadece 4 kuşum var sırf evdeki erkek eş tutsun diye aldım 3 unu ama hala bekliyorum iki dişi de değiştirmiştim var. Bir ay da böyle bekliyecem olmazsa bendeki kuşları götürüp hazır eşli iki takım kuş alacağım. Çünkü evdeki erkek vasıfsız oldu :):) hobi ruhu oluştu konuşturmak ele alıştırmak basit geliyor artık umarım fikir oluşturmuştur

Buradan bir şey söylemek doğru olmaz. Sadece ihtimalleri konuşuyoruz. Ayırmak denenebilir, beklenebilir, yukarıda belirtilmiş, sıcağın etkisi olabilir vs.
Ayırma da denedim başarılı olamadım :):) genelde alışkın kuşları kizistirmak için ayırıyorlar diye biliyorum ama o da olmadı :):):)

Herşey şans ve kısmet işi dişli ve büyük yapıya sahip bir erkek bulmalısınız anlasilan

Geri