yani korkmasi normal mi her muhabbet kuşu korkuyor muKafesindeyken yakalayıp sıkmanız gerekiyor, kafası avucunuzun içerisine gelecek şekilde tutup kanat üzerlerine ve kanat altlarına 3-4 kez püskürtmeniz yeterli olur.
bitlerinden arındırmak için ne yapmalıyımBit için sprey tarzı ürünler sağlıklı değil kullanmayınız.
Başka yerlerde bana ayda 1 kullanılırsa sorun olmaz denildi hangisine güvenmeliyimBit için kür sadece bit parazit ve akar durumu görüldüğünde kullanılmalıdır sık sık bit kürü uygulanmaz. Bit sorununuz var ise Ense damlası diye tabir ettiğimiz vilmectin blotec gibi ürünler kuşun ense kısmına 1 kez damlatılır evde beslenen kuşlarda kafes temizliği düzenli yapılır ise bit sorunu yaşanmaz oluşması durumunda da 1 damla ense damlası 1 dönemi rahatlıkla kurtarır. Bit sorununuz yok ise gereksiz kullanmayın.
Yıllardır kuş bakıyorum bir kere kullanmadım sorun da çıkmadı. Veteriner eğer parazit ihtimali görürse ensesine damla damlatıyor o kadar. Hayvanı strese sokmaya gerek yok, bir de fark ettiyseniz anasayfa "kuşumun gözüne bit ilacı kaçtı" gibi başlıklarla dolu. Riske atmamak lazım.Başka yerlerde bana ayda 1 kullanılırsa sorun olmaz denildi hangisine güvenmeliyim
Ben söyle yapıyorum sadece kafesine sıkıyorumYıllardır kuş bakıyorum bir kere kullanmadım sorun da çıkmadı. Veteriner eğer parazit ihtimali görürse ensesine damla damlatıyor o kadar. Hayvanı strese sokmaya gerek yok, bir de fark ettiyseniz anasayfa "kuşumun gözüne bit ilacı kaçtı" gibi başlıklarla dolu. Riske atmamak lazım.
Yine hayvanın gözüne burnuna gelmez mi? Kafese kuş yokken sıkılsa bile kafesi yalayınca yine temas etmiş olacak. Ama ilaç bu şekilde temasa uygundur belki bilgim yok.Ben söyle yapıyorum sadece kafesine sıkıyorum