Muhabbet kuşum 4 gün önce cereyanda kaldı

Bilmediğim için soruyorum kusura bakmazsanız karbonatlı su elektrolit sağlaması için mi önerdiniz. İlk defa duydum çünkü elim kolum bağlandı her şeyi deniyorum. Ciğerlerine bi zararı olmaz değil mi?
Hem elektrolit hem de bağırsağı bazikleştirmek için. Her öneriyi uygulamayın. Panik yapmak hataya neden olur. Gözlemleyecez kuşu gerekirse ilaç başlarız. Şuan sakin olun.

Hem elektrolit hem de bağırsağı bazikleştirmek için. Her öneriyi uygulamayın. Panik yapmak hataya neden olur. Gözlemleyecez kuşu gerekirse ilaç başlarız. Şuan sakin olun.
Aynı videoyu petshopcuya attığımda durumu kötü görünüyor yarın getirin ilaç verelim dedi. Sizce ne yapmam gerek

Aynı videoyu petshopcuya attığımda durumu kötü görünüyor yarın getirin ilaç verelim dedi. Sizce ne yapmam gerek
Anneniz pencereyi açmıştı konu açmıştınız. Aynı kuştan mı bahsediyorsunuz? Evetse bunu sorunuzda detaylı yazmalıydınız. Ne kadar süre cereyanda kaldı

Yem yiyip yemediğine dikkat edin. Yarın evdeyseniz hareketlerini gözlemleyin
Bir de bir kaç sorum daha var size cereyana 4 gün önce maruz kaldı kafesinin üstü örtüktü ama farkettiğimde ayakları üşümüştü bu tarz hastalıklar böyle zaman geçtikten sonra mı çıkar çünkü keyifliydi. Bir de şuan çok fazla tüy döküyor tüy dökmesinden dolayı mı olmuş olabilir ayrımına varamadım. İlk defa erkek kuş besliyorum önceki kızdı oyüzden anlayamıyorum.

Anneniz pencereyi açmıştı konu açmıştınız. Aynı kuştan mı bahsediyorsunuz? Evetse bunu sorunuzda detaylı yazmalıydınız. Ne kadar süre cereyanda kaldı
Evet aynı kuş kusura bakmayın panikten o an düşünemedim. Saat 9 da pencereyi farketmeden üstten açmış. Nornalde o odaya koymazdık çünkü. Ben farkettiğimde saat 11di üstü kalın hırkayla kapalıydı ama yinede ayakları çok soğuktu hemen güneşe koydum. 4 gün oldu gözlemliyorum çok keyifliydi bugün akşama doğru böyle oldu

Evet aynı kuş kusura bakmayın panikten o an düşünemedim. Saat 9 da pencereyi farketmeden üstten açmış nornalde o odaya koymazdık çünkü ben farkettiğimde saat 11di üstü kalın hırkayla kapalıydı ama yinede ayakları çok soğuktu hemen güneşe koydum. 4 gün oldu gözlemliyorum çok keyifliydi bugün akşama doğru böyle oldu

Ayakları soğuksa normal değil,soğuk ortamda ayakları soğuk oluyor veya soğuya temas ettiklerinde..
Kuşunuz üşütmüş olabilir. Kuşun güncel videosunu çekip paylaşır mısınız..
Video için streamable.com sitesini kullanabilirsiniz buraya link atın. Başka belirti var mı kuşta?

Ayakları soğuksa normal değil,soğuk ortamda ayakları soğuk oluyor veya soğuya temas ettiklerinde..
Kuşunuz üşütmüş olabilir. Kuşun güncel videosunu çekip paylaşır mısınız..
Video için streamable.com sitesini kullanabilirsiniz buraya link atın. Başka belirti var mı kuşta?
https://streamable.com/skomgv güncel videosu. Başka belirti olarak bundan bi 40 dk.k önce sürekli kafasını sallaya sallaya yediği yemleri tek tek çıkardı

https://streamable.com/skomgv güncel videosu. Başka belirti olarak bundan bi 40 dk.k önce sürekli kafasını sallaya sallaya yediği yemleri tek tek çıkardı

Kuşun durumu kötü görünmüyor açıkçası. Elinizde probiyotik yok mu? Şimdilik hemen kekik çayı yapıp verin. Ve probiyotiğiniz yoksa probiyotik temin ediniz. Ve 3 gün art arda kullanın. İshal durumu geçici olabiliyor. Birkaç gün gözlemlemek lazım. Geçmezse ilaç gerekebilir. Şimdilik probiyotik temin edin,Röhnfried olur,Kanatlı oil prozim olur. İyi bir probiyotik temin ediniz.

Bu arada kusma konusuna dikkat edin. Kusmuğunda renk farkı ,koku salya köpük var mı bakın. Kaç kere kusacak not alın. Sık kusma olursa anormal zaten.
Ağzının içini kontrol edin yara pamukçuk kötü koku var mı falan. Dışkılarında kötü koku var mı genel bir kontrol yapın birkaç gün ve bize yazın. Ballı kraker de vermeyiniz kuşa.

Kuşun durumu kötü görünmüyor açıkçası. Elinizde probiyotik yok mu? Şimdilik hemen kekik çayı yapıp verin. Ve probiyotiğiniz yoksa probiyotik temin ediniz. Ve 3 gün art arda kullanın. İshal durumu geçici olabiliyor. Birkaç gün gözlemlemek lazım. Geçmezse ilaç gerekebilir. Şimdilik probiyotik temin edin,Röhnfried olur,Kanatlı oil prozim olur. İyi bir probiyotik temin ediniz.

Az önceki öneride bulunan beyfendi karbonat önerdi daha şimdi takıcam suluğu 3 saat koymayın demişti kekik çayını da aynı anda vermem sorun olur mu

Az önceki öneride bulunan beyfendi karbonat önerdi daha şimdi takıcam suluğu 3 saat koymayın demişti kekik çayını da aynı anda vermem sorun olur mu

Sabah verin kekik çayını o zaman 👍🏻

Ball
Bu arada kusma konusuna dikkat edin. Kusmuğunda renk farkı ,koku salya köpük var mı bakın. Kaç kere kusacak not alın. Sık kusma olursa anormal zaten.
Ağzının içini kontrol edin yara pamukçuk kötü koku var mı falan. Dışkılarında kötü koku var mı genel bir kontrol yapın birkaç gün ve bize yazın. Ballı kraker de vermeyiniz kuşa.
Ballı krakeri yemiyor zaten kafesinde öyle kaldı tüketmiyor. Her şeyini gözlemliyorum kustuğu yemler bildiğiniz yem salyalı köpüklü değil sanki hiç yenmemiş gibi geri çıkardı. Normalde de tek tük 1 -2 tane çıkarıyor günde. Ağzının içinde de sorun yok ağız kokusu da yok

Ball

Ballı krakeri yemiyor zaten kafesinde öyle kaldı tüketmiyor. Her şeyini gözlemliyorum kustuğu yemler bildiğiniz yem salyalı köpüklü değil sanki hiç yenmemiş gibi geri çıkardı. Normalde de tek tük 1 -2 tane çıkarıyor günde. Ağzının içinde de sorun yok ağız kokusu da yok

Önceki kuşunuz niye öldü hastalığı neydi ? Kusma var mıydı dışkıları kötü müydü onunda?

Önceki kuşunuz niye öldü hastalığı neydi ? Kusma var mıydı dışkıları kötü müydü onunda?
Önceki kuşum 3 yaşında dişiydi ve asla anlayamadığımız bir anda 1 gün içinde hastalandı. Hatta aynı bu siteye attığımda tüylerinin bile çok sağlıklı durduğu söylendi. Sanırım çok iyi gizledi. Gözüm gibi bakıyordum ona okadar çok dikkat ediyordum ki ölümü aşırı sarstı. cıvıl cıvıldı 1 saat içinde kabardı inanılmaz ishal oldu sapsarıydı ve çok kötü kokuyordu sabah olsun veteriner bulayım derken sabaha zor dayandı sabah melek oldu

Önceki kuşum 3 yaşında dişiydi ve asla anlayamadığımız bir anda 1 gün içinde hastalandı. Hatta aynı bu siteye attığımda tüylerinin bile çok sağlıklı durduğu söylendi. Sanırım çok iyi gizledi. Gözüm gibi bakıyordum ona okadar çok dikkat ediyordum ki ölümü aşırı sarstı. cıvıl cıvıldı 1 saat içinde kabardı inanılmaz ishal oldu sapsarıydı ve çok kötü kokuyordu sabah olsun veteriner bulayım derken sabaha zor dayandı sabah melek oldu

Kötü koku bakteriyel kaynaklı olur genelde. Örneğin e coli dışkısı çok pis kokar. Sudan bulaşabilir bu bakteri. Ama bir gün içinde kendini belli edip öldürür mü bilemedim.
Başka bir sorun da olabilir,sarı dışkı karaciğer sorunu da olabilir. Kuş belki de kötüydü siz farkedememiş olabilirsiniz.
Kuş bakımı hakkında forumu takip edebilirsiniz.

Yok farketmeme imkanım yok gerçekten çok hareketli bıcır bıcır bi kuştu. günlerce düşündüm ölümünden sonra bütün videolarını bile izledim son ana kadar okadar neşeliydi ki şok oldum. Oyüzden bu kuşum için aşırı panik ve endişeliyim. Ama yinede teşekkürler ederim tekrar okurum

Çeşitli tohumlarla ölçülü beslenme ve takviyeler... maalesef birçok kuş sahibi buna dikkat etmiyor. Tek tip market yemleri ile kafesin kenarına sokuşturulmuş ve günlerdir orada duran meyve sebze parçaları... niyet güzel ama sonuç hüsran oluyor çoğu zaman. Sizin için demiyorum yanlış anlaşılmasın. Sadece doğru beslenme uygun takviyeler ile birçok hastalık önlenebiliyor ve vücut direnci yüksek olduğu için kolay kolay hasta olmuyor. Kafeslerin temizliği de çok önemli. Mini bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Her detayına dikkat ettiğimiz zaman sonunda kuşlar da biz de mutlu oluyoruz. Kafesin üzerini sarmış olmanız belki daha ağır üşütmeyi önlemiştir ama örtülü kapalı kafeste strese girmesi de muhtemel.

Ben sizin yerinizde olsam şu an haftada 3 probiyotik, Haftada 1 multivitamin ve haftada iki defa bir tatlı kaşığı miktarda yulaf veririm. Yulaf tohumuna bayılıyorlar hem de besleyici. Üşütmüş ise halsiz düşecektir. Yulaf enerji verir. Kilosunu korur.

Geri