Muhabbet kuşu suyuna çamaşır suyu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Peuxhell
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Peuxhell

Yeni Üye
Merhaba muhabbet kuşu besleyen bir arkadaşım var 6 7 kuşu var ve sularına ayda 1 çamaşır suyu koyduğunu, iç parazit olmayacağını ve benim de yapmamı önerdi tabiki yapmiyacağım ama doğruluk payı var mı merak ettim

Asla doğru değil. Dünyada ilaç kalmasa yan etkilerini göz ardı edip kullanılabilirdi. Ama şuan hiç gerek yok mavera aramaya. Eskiden kullanılıyormuş.

Bu uygulamayı yıllar evvel bir arkadaşım balıklardaki beyaz benek paraziti için önermişti. Balıkları tek tek kaybetmeye başlayınca daha ne kaybedebilirim diyerek koca akvaryuma bir küçük kapak sıvı çamaşır suyu dökmüştüm. Miktar olarak bir yemek kaşığı gibi düşünebilirsiniz. Akvaryum 70×50×40 gibi birseydi sanirim emin değilim.. uygulamadan dakikalar sonra tertemiz oldu balıklar. O balıklar yaşadı. Çocukluk zamanlariydi ardına bakmadan denemiştim ama başarılı olmuştu. Paraziti öldürdüğü doğrudur ama kuşlar gibi hassas canlılarda başka şeyleri de öldürür, zarar verir, hasta eder. En iyisi bu işe bulaşmamak. Uygun ilaçlar mevcut. Çamaşır suyunun kokusunun bile öldürme ihtimali var kuşları. Bir dostumuzun ispinozlari böyle öldü. Mekanda çalışan abimiz sabah vermiş çamaşır suyunun gözüne her yeri silmiş. Kuşlar da dayanamamış garipler...

İç parazit için çamaşır suyu kullanılırmı ya Allahınızı severseniz. İç parazit ilaçları niye var? Bir paket nilverm alın uzun süre kullanırsınız. Paketi bitiremezsiniz zaten 3 yada 6 ayda bir kullanılıyor. Ve suluğa mercimek tanesi kadar atıyorsunuz...

İç parazit için çamaşır suyu kullanılırmı ya Allahınızı severseniz. İç parazit ilaçları niye var? Bir paket nilverm alın uzun süre kullanırsınız. Paketi bitiremezsiniz zaten 3 yada 6 ayda bir kullanılıyor. Ve suluğa mercimek tanesi kadar atıyorsunuz...
Yok ben koymam zaten de merak ettim arkadaş sorunca

Temiz suya ulaşım imkanı mevcut iken böyle şeylere gerek yok. Damacana su kullanın yeterli.

Geri