Muhabbet kuşu sürekli uyuyor, halsiz ve yemek yemiyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Beyz35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Beyz35

Yeni Üye
Merhaba,

Kuzenimin 7 yaşındaki muhabbet kuşu birkaç gün önceye kadar normal oyunlar oynayıp konuşurken dün bir anda halsizleşmeye başladı kabarık bir şekilde sürekli uyuyor yem yemiyor. Karnı aç yemliğe gidiyor ancak hiçbir şey yemiyor dal darısı koyduk onu da yemedi son çare olarak versele laga mama yaptık içerisine birkaç damla vitamin damlatarak ağızdan besledik. Başka neler yapabiliriz neden böyle olmuş olabilir?

Ne kuşun kendisi var ne de dışkıları..
Görüntü paylaşınız. Kuşun yeni çekilen videosunu ve beyaz peçete üzerine yaptığı 6-7 tane yeni dışkısının fotoğrafını paylaşınız.
Ve kuşta hangi belirtiler var detay veriniz.
Öğürme kusma hapşırma ağız içinde peynirimsi pamuk gibi lezyonlar, kötü koku vb var mı?
Uzun zamandır forumdasınız forumun nasıl işleyişi olduğunu biliyorsunuzdur.

Haklısınız kusura bakmayın kuş bende olmadığı için dün çekilen görsellerini paylaşıyorum, dışkısı için de kuzenim gönderecek fotoğraflarını ancak ishal olduğunu söyledi gönderdiğinde yeniden güncelleme yapacağım. Kusma, öğürme gibi bir durumu yok dün formda benzer hastalıkları incelediğimde söyledim baktı ağzında kokma pamukçuk da yok hapşırma gibi sesler de çıkartmıyor sadece birkaç dakika hırıltılı nefes almış yorulduğunda sonra bir daha o ses gelmemiş. Dün elle besleme yaptı kursaktan değil şırıngayla ağzına verdi mamayı o şekilde yedi. Videoda ayağında bir şey var gibi gözüküyor sekmesinden dolayı ama baktığında bir şey göremedi yerine koyduğunda ayağında bir acı var gibi de kaldırmıyormuş.

https://drive.google.com/file/d/1-NCPtnRWbi57xT3zS7wP8iX4Um50lgLF/view?usp=drive_link, https://drive.google.com/file/d/196ErteR5Z2sMIhTq4SVUqsAYxM2FKQqx/view?usp=drive_link

Haklısınız kusura bakmayın kuş bende olmadığı için dün çekilen görsellerini paylaşıyorum, dışkısı için de kuzenim gönderecek fotoğraflarını ancak ishal olduğunu söyledi gönderdiğinde yeniden güncelleme yapacağım. Kusma, öğürme gibi bir durumu yok dün formda benzer hastalıkları incelediğimde söyledim baktı ağzında kokma pamukçuk da yok hapşırma gibi sesler de çıkartmıyor sadece birkaç dakika hırıltılı nefes almış yorulduğunda sonra bir daha o ses gelmemiş. Dün elle besleme yaptı kursaktan değil şırıngayla ağzına verdi mamayı o şekilde yedi. Videoda ayağında bir şey var gibi gözüküyor sekmesinden dolayı ama baktığında bir şey göremedi yerine koyduğunda ayağında bir acı var gibi de kaldırmıyormuş.

https://drive.google.com/file/d/1-NCPtnRWbi57xT3zS7wP8iX4Um50lgLF/view?usp=drive_link, https://drive.google.com/file/d/196ErteR5Z2sMIhTq4SVUqsAYxM2FKQqx/view?usp=drive_link

Evet kuş hasta belli. Dışkılara bakalım..
Bu arada kuzeninize söyleyin 25 ml içme suyuna(100 ml suluğun çeyreği), mercimek tanesi kadar bildiğimiz karbonattan eklesin karıştırsın ve kafese taksın,kuş o sudan birkaç yudum içsin. İçtikten sonra öğürme kusma gözlemlerse bize haber versin.
25 ml suya mercimek tanesi kadar karbonat.

Maalesef mavişi kaybettik bir gün öncesi sevdiği topla oynayıp konuşuyordu bir gün içinde halsizleşti yemeden içmeden kesildi ve öldü. Çok sağlıklı bir kuştu daha önce benim kuşum da rahatsızlandığında bu grupta hep beraber iyileştirmiştik ve çok şey öğrenmiştik o öğrendiğimiz bilgilerle ve paylaştığınız değerli içeriklerle kuşumuza bakıyorduk acaba yaşlılıktan mı öldü bizim görmediğimiz bir hastalığı mı vardı bunları hiç öğrenemeyeceğiz. Sizin düşünceleriniz nedir?

Maalesef mavişi kaybettik bir gün öncesi sevdiği topla oynayıp konuşuyordu bir gün içinde halsizleşti yemeden içmeden kesildi ve öldü. Çok sağlıklı bir kuştu daha önce benim kuşum da rahatsızlandığında bu grupta hep beraber iyileştirmiştik ve çok şey öğrenmiştik o öğrendiğimiz bilgilerle ve paylaştığınız değerli içeriklerle kuşumuza bakıyorduk acaba yaşlılıktan mı öldü bizim görmediğimiz bir hastalığı mı vardı bunları hiç öğrenemeyeceğiz. Sizin düşünceleriniz nedir?

Dışkıları görmedik,görsek belki yorum yapabilirdik. Nörolojik problem olabilir veya salmonella gibi durum olabilir. Salmonella da felç yapar eklemleri hareketi etkiler mesela..
Kuş için üzüldüm. Geç kalınmış vaka maalesef.

Geri