Herkese merhabalar. Yaklaşık 1.5 yıldır bizimle yaşayan kuşumuz Paşa bu sene tüy dökme dönemini çok zorlu bir şekilde geçiriyor. Bit veya parazit olmadığına inanıyorum çünkü bu şekilde bir durum olsaydı hareketlerinde ve enerjisinde bu zamana kadar illa ki bir azalma olacağını düşünüyorum fakat bu konuda herhangi bir sorun yaşamamaktayız. Kaşıntı olduğu zaman ekteki ilk fotoğraftaki gibi küçük tüyler dökülüyor ama bunun normal olduğunu biliyorum. Ancak yine de geçen seneki tüy dönemine göre bu sene çok daha fazla kaşıntı sorunu yaşıyor. Kafasını sürekli olarak sivri yerlere sürterek kaşıma ihtiyacı duyuyor ve vücudunu gagasıyla çok fazla kaşıyor. Bu durum normal mi değil mi bilmiyorum ancak kaşıntısını bir nebze de olsa azaltabilecek bir tavsiyeniz varsa dinlemek isterim. Belirtmiş olduğum kaşıntı ihtiyacına ilişkin bir video da çektim ancak buraya nasıl ekleyeceğimi bilmiyorum. Bu konuda da yardımcı olursanız en azından açıklamak istediğim noktaları daha belirgin bir şekilde aktarmış olurum. Şimdiden ilginiz için teşekkür eder, iyi akşamlar dilerim.