Mubişseverkişisi
Meraklı Üye
havuç tüy dökümüne sebep olur mu bir kuşun cinsiyet etkeniyle beraber çok tüy dökme sebebi nedir?
havucu kızışsınlar diye verdim 2 hafta oldu iki kuşumda çok çok tüy döktü büyük küçük ne ararsanız...havuç tüyler için çok çok faydalıdır.
Probleminiz tüy dökümü mü?
sağolsun havuc versem burnu degişse bile çiftleşmediler knk knk geçiniyorlar :/ kesin tüye girdiler gene :/Havuç yediği için tüy dokulecegini sanmıyorum denk gelmiştir belki tuye girmişlerdir. Sadece tüy döneminde havuç vermemek gerektiğini biliyorum kızıştırdıgi için.
yani bu durum iyi ve sağlıklı bir durum da olabilir?Kızşan kuşlar hareketli oluyor. Hareketli kuşlarında belli oranda gövde tüyleri atıyorlar benim gözlemi e göre. Havuç görevini yapmış. Çok sık verdiğinizi düşünüyorsanız biraz azaltın
havuç vermedim tüy dökümü geçti 2 günde 1 veriyorum birşey olmadı her gün vermem onları fazla yordu demek ki teşekkürlerbazı kuşlar nijer, yumurta maması, havuç gibi şeylerde diğer kuşlara göre çabuk kızışıyor. burda kızışma dediğim hayvan bildiğin alev alıyor. bende 3 adet kuş var. 2 dişi 1 erkek. dişinin bir tanesi nijer de yese tüy döker havuç da. o kuşun kimyası öyle. görece zaten diğer kuşlardan daha tüylü. hayvanı sıcaklık bastıkça tüy yolup serinliyor genelde.
tüy döken hayvanı elinize alın diğerlerine göre vücut sıcaklığının muhtemelen fazla olduğunu göreceksiniz. zaten kuşun yanmasından anlarsınız anormallik olduğunu. eğer öyle ise ek gıda vermeyin. suyuna da iki damla elma sirkesi sıkın. imkan varsa uçurun enerjisini atsın. normale döner.
bazı kuşlar böyle yapacak bir şey yok.