şimdi bana yardım için gelen arkadaşlara ilk sunu söyluyorum okadar çok hastalık varken kuşta şu hastalık var diyerek resimden yada videodan bazende birebirde olsa kuşa teşhis konulmaz.veterinerlerde aynı şeyi yapıp malesef kuşları ölüme terkedip üzerine birde paranızı alıyorlar.
konuyu okuyan tüm arkadaşlara faydalı olması acısından sunlarıda belırtmek ıstıyorum.hastalandık diyelim doktora gıdıp tedavi olmak istiyoruz.doktorda ılk olarak şikayetınızı dinlıyo ardından muayene edip sizden tahlil sonucu istemeden hastalıgınıza tanı koyamıyor.durum bu ıken kuşu eline dahil almayan veterinerlere inanmak nekadar doğru bir düşünün.basit hastalıklar mesela kuşun solunum yolunda sorun varsa netten araştırıp dogru ılacları bulabılırsınız.yada ayakta gözde çıkan mantar vs.sizin bulabılecegınız ılacları sıze damla halınde satıp paranızı alıyorlar ve tamamıyle deneme yanılma yöntemi uyguluyorlar.5 6 7 gun sonra tekrar gel uyguladıgı ılac ıse yaramamıssa deneyıp yaramadıgını anlıyor
başka ılac tedavılerıne baslıyor.buna ben deneme yanılma yöntemı dıyorum.kuşlar uzerınde bıraz bılgısı olan herkesın yapacagı uygulayacagı bırsey yani veterınerde sizde aynısını yapacaksınız.
bu yazdıklarım veterınerlerı kotulemek ıcın yazmadım tabıkı ısını cok ıyı bılen ve uygulayan veterınerler var.bulundugunuz yerde ılk bu veterıner klınıklerını kesfedın size en yakın veterınere gitmeyin.
kendi uyguladıgım yönteme gecersek ben labrtuar sonuclarına göre hareket edıyorum.kuş ansızın ölmüşse ölen kuşu yada deneme yanılma yontemı uygulasamda ıyılestıremedıgım kusların dışkılarını tahlıle götruyrm.bu en doğru yoldur tedaviye tanı koydugumuzda zaten yolun yarısını bıtırmıs oluyoruz.ardından dogru orjınal ılaclarla tedavıyı bıtıryorum.
dıkkat edılecek bır hususta sudur ülkemızde okadar çok orjınal olmayan ılaclar vardırki bunların içinde ne oldugu tamamen muamma.genelde bulgarıstandan gırer bu ılaclar.tanıyı koydunuz dogru ılacı bundunuz ama kullandıgınız ılac orjınal deılse yıne tedavıyı tamamlayamazsınız.guvenılır ınsanlardan guvenılır ılaclar alın.
ornegın aklıma ılk gelen diazyme 256 bu bır takvıyedır ılac deıldır.bu işe başladıgımdan bu yana elıme okdar çok diazyme 256 gectıkı herbırı bırbırınden farklıydı.kutu degısık ıcındekı toz rengı,yogunlugu,kalınlıgı,aynı sıcaklıktakı suda erıme suresı.yani o veya bu üreticinin,hobicinin yada veterınerın tavsıyesı ıle kusunuza faydalı olsun dıye aldıgınız 15 20 tllik birşey bıle kusunuzu hasta edebilr çünkü allah bılıriçine neler koymuslardır.