Muhabbet kuşu eğitim (videolu)

ERKİN AK

Paylaşımcı Üye
23.08.2014güncellendi.

Arkadaşlar yavru kuşumu alalı bir hafta oldu. eğitmeye çalışıyorum başarılı olduğumuda görüyorum. eğitirken videoya çekiyorum. eğitmeye çalışan arkadşlar için videoları paylaşıyorum. belki işinize yarar.

eğitim 1.
[YOUTUBE]kEvBULjCLBA&feature=youtu.be[/YOUTUBE]

evet arkadaşlar snopy dişiye dönünce eğitimi bırakmamaya çalıştım. hanımefendi parmağa gelmeyi hiç sevmiyor. onun için onu avucuma almaya alıştırdım. çok sıkmadan avucuma almaya çalışıyorum. daha sonra kendini sevdiriyor buyrun video.

[YOUTUBE]dwPiNDjCYtg[/YOUTUBE]

bir video daha koyacağım dişi olmasına rağmen elime erkek kuşların yaptığı bir hareket yaptı kısa süreli anlam veremedim.

Son düzenleme:
Arkadaşlar yavru kuşumu alalı bir hafta oldu. eğitmeye çalışıyorum başarılı olduğumuda görüyorum. eğitirken videoya çekiyorum. eğitmeye çalışan arkadşlar için videoları paylaşıyorum. belki işinize yarar.

eğitim 1.
[YOUTUBE]kEvBULjCLBA&feature=youtu.be[/YOUTUBE]

Masallah cabuk alismis bende alali 1 hafta oldu 2. 3. Gun geliyodu bu sekilde ama simdi elime ayagini bile basmiyo boynunu uzatip yemeye calisiyo. Ama yulafi cok sevdigini farketmistim simdi bide sadece onunla deneyim umarim ise yarar

Masallah cabuk alismis bende alali 1 hafta oldu 2. 3. Gun geliyodu bu sekilde ama simdi elime ayagini bile basmiyo boynunu uzatip yemeye calisiyo. Ama yulafi cok sevdigini farketmistim simdi bide sadece onunla deneyim umarim ise yarar

yemlerin içinde direek yulafa saldırınca bende onla eğittim boynunu uzatıp almaya çalışıyordu önc uzaklaştırınca alamasın diye mecbur gelmek zorunda kaldı.

Benimkinide biliyorsun işte 11. günü jelatinle yaklaşmaya çalışıyorum yulafda alayım bilmiyom severmi de :) O dışardaki serçe sesleri de çok etkiliyor benimkini.

benimkide balkonda [MENTION=10273]Ensar YILMAZ[/MENTION] çok merak ediyor dışardan gelen seslerden dolayı dışarıyı ama henüz dışarıya salmadım. elime yulaf almasam da konuyor. dışarıya çıkar beni diye tellere yapışıyor.

Keşke bende salmasaydım da evdekileri durduramadık işte ramazanda yanındaydım aldığımdan beri de şimdi nasıl olcak bilmiyorum kuş babamlarda orası kalabalık diye oraya bıraktım ben akşama kadar işteyim babaannem yalnız diye onun yanında kalıyorum kuşu da oraya alsam akşama kadar yalnız kalcak yine öbür tarafta babamlar filan var yalnız kalmamış oluyor sık sık gitmeye çalışıcam artık ama bakalım nasıl olcak.

evet arkadaşlar snopy dişiye dönünce eğitimi bırakmamaya çalıştım. hanımefendi parmağa gelmeyi hiç sevmiyor. onun için onu avucuma almaya alıştırdım. çok sıkmadan avucuma almaya çalışıyorum. daha sonra kendini sevdiriyor buyrun video.

bir video daha koyacağım dişi olmasına rağmen elime erkek kuşların yaptığı bir hareket yaptı kısa süreli anlam veremedim.

Oldumu snoopy. Demek dişiymiş :) Avucunda yatmaya nasıl alıştırdın güzelmiş o anlatsan bende alıştırsam :D

Bende alalı 1 ay oldu parmağa geliyo kafeste avcumu uzatıyorum kaçıyo salıyoruz hîç bîze yaklaşmıyo kaçıyo bakalım napıcaz

Oldumu snoopy. Demek dişiymiş :) Avucunda yatmaya nasıl alıştırdın güzelmiş o anlatsan bende alıştırsam :D

aslında tamamen şanş eseri alıştı avucuma. bit spreyi sıkmak için avucuma almıştım. sıktıktan sonra kafese bırakmak istedim sokuldukca sokuldu bırakmadı kendini korktuğunu düşündüm bi kaç kere daha oynarken avuçlanmayı sevdiğini gördüm parmağıma asla gelmez avucumu üstüne attımmı durur kaçmaz sıkmadan alırım.

ilginçmiş ya güzel ama ne tatlıdır yatıyor avucunda bir tüy yumağı :)

yulafı fazla vermek ishal kabız gibi hastalıklara neden olabilir mi ?

Mesela günde 50,100 yulaf tanesi dokunur mu dersiniz ?

aslında tamamen şanş eseri alıştı avucuma. bit spreyi sıkmak için avucuma almıştım. sıktıktan sonra kafese bırakmak istedim sokuldukca sokuldu bırakmadı kendini korktuğunu düşündüm bi kaç kere daha oynarken avuçlanmayı sevdiğini gördüm parmağıma asla gelmez avucumu üstüne attımmı durur kaçmaz sıkmadan alırım.

:)şanslısınız kuşlara tek bakan kişilerin istedikleri tam da bu avuca gelip kendini sevdiren ve konuşan kuşlar.

Eğer genetik değilse muhtemelen üreticisi yeni tüylenmeye başladığı sıralarda elde- avuçta sevgiye alıştırmaya başlamıştır, kuşta insan eline alışkınlık, güven oluştuğu için böyle uysal davranabiliyor.

Bizim ülkemizde üreticilerin geneli avuca alıştırmıyorlar, halbuki insanların satın alırken en çok dikkat ettikleri özelliğin başında geliyor..

Videolar çok sevimli, teşekkürler...

:)şanslısınız kuşlara tek bakan kişilerin istedikleri tam da bu avuca gelip kendini sevdiren ve konuşan kuşlar.

Eğer genetik değilse muhtemelen üreticisi yeni tüylenmeye başladığı sıralarda elde- avuçta sevgiye alıştırmaya başlamıştır, kuşta insan eline alışkınlık, güven oluştuğu için böyle uysal davranabiliyor.

Bizim ülkemizde üreticilerin geneli avuca alıştırmıyorlar, halbuki insanların satın alırken en çok dikkat ettikleri özelliğin başında geliyor..

Videolar çok sevimli, teşekkürler...

kuşu alırken ele alıştırması kolaydır demişti. avuçlayıp kuşu benim kafese koyduğunda onuda bırakmamıştı elini. ama büyüdükçe asileşiyor dişi olduğu için.

Geri