benim bir tane dişi kuşum var 2-3 gün oldu alalı aldım gün yem filan yedi ama erkek kuşum yanına koydum direk ve erkek öttümü hemen bagrıyo erkekde korkup kafesin altına inip dört dönüyor ara sıra gaga atiyor dişi kuş kızışmıs erkekde bende ayırma yöntemini kullanim dedim dişi kuşu ayrı kafese aldım erkek kuşu yuvalık olan kafese aldım ve alır almaz dişi deilrdi erkekde cok fazla şey yok ama dişi telleri ısırmaya basladı kafesin altına inip bi köseden gagasıyla ısırıp gazeteye ayanı sürtmeye başladı erkek yine ötse hemen bagriyor erkekde korktu dişiden kafeslerin arasında 1 metre mesafe var yada yok dişi kuş hep erkekin yanına gitmeye calısıyor yere inip gazeteye ayaklarını sürtüyor ama baya bi sürtüyor 2-3 sürtüp bırakmıyor tellerı ısırıyor tuhaf tuhaf haraketler yapiyor ben bu kuşu alırken kafesin altında kur yapiyodu baya kızışmıs bizim erkekde 7-9 aylık hafif korkak bu dişi ciflesmek mi istyio bu kadar sinirli yoksa yeni geldigindenmi şimdi ayrı ayrı kafesdeler ama halen erkek bi ötse hemen bagrıyor erkekde korkuyor yine anlamadım gitti erkekden vazgecemiyo ama çok bagrıyo erkekde korktu baya ne yapmam lazım bu dişiye not: kafesleri ayıralı 3 saat oldu 3 saatdır dişi dedim şeyleri yapiyor arada mola veriyor ben yanlarına gitsem yeniden yapiyor bide kuşlar oturma odasında ortam sakin ama ses var sakin bi odayamı alayım birde aynı kafestelerken erkek yem yerken de çok ötüyodu erkek kıbırdasa 2-3 ötse bagrıyodu