Muhabbet kuşu cinsiyet, ırk ve yaş tahmini - sorularınızı buraya yazabilirsiniz.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alpdna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bana dişi gibi geldi. Tünekte ve net bir ışıkla tekrar fotoğraf yüklerseniz iyi olur.
Erkek diye aldım iki aldığım yer haricinde iki kişi dişi iki kişi erkek dedi :D Allahım ya ama olsun erkek dişi fark etmez şuan kuş çok uysal ya dişi olsa sanırım böyle olmaz ama oluyorsa da np ayrıca diğer dişi aldığımdan 1 ay sonra yeni yeni ötmeye çalışıyordu bu kutunun içindeyken bile susmadı evde de yine öttü erkekler daha ötücü oluyor diye biliyorum hal hareketleri ile erkek ama çeresi ile bilemem :D

Selam arkadaşlar konu da anlatılsa da bana çereleri falan hep aynıymış gibi geliyor. Erkek diye aldım ama yavru olduğu bariz. Onu anlayabildim. Ama cinsiyetini anlayamadım. Birde ırkları da varmış kuşların ırkı cinsiyeti falan nedir bilgili arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.
Erkek ve yerli

Erkek diye aldım iki aldığım yer haricinde iki kişi dişi iki kişi erkek dedi :D Allahım ya ama olsun erkek dişi fark etmez şuan kuş çok uysal ya dişi olsa sanırım böyle olmaz ama oluyorsa da np ayrıca diğer dişi aldığımdan 1 ay sonra yeni yeni ötmeye çalışıyordu bu kutunun içindeyken bile susmadı evde de yine öttü erkekler daha ötücü oluyor diye biliyorum hal hareketleri ile erkek ama çeresi ile bilemem :D
6 yıl önce susmayan ve geveze bir dişi kuş besledim.
(Kuşu erkek diye sahiplenip, ileride tekrar bir erkek kuşla takas etmek durumuna girip hem kendinizi hem kuşu üzmemeniz için fotoğraf istemiştim.)

6 yıl önce susmayan ve geveze bir dişi kuş besledim.
(Kuşu erkek diye sahiplenip, ileride tekrar bir erkek kuşla takas etmek durumuna girip hem kendinizi hem kuşu üzmemeniz için fotoğraf istemiştim.)
Yarın atacağım hocam güzel bir resim çekip şimdi ışık altında net bir görüntü olmaz. Güneş ışığı ile net bir resim çekip atacağım. Valla hocam ne yalan söyleyim bıraktığım kuş ile 1 aydır beraberiz ama cidden üzüldüm ya ben onu seviyordum o beni sevmiyordu ama yine de üzüldüm. Bence bu kez öyle bir durum olmayacak çünkü ilk günden ki tavırları ile kolay alışacağı belli gibi duruyor şuan kendini okşatıyor kafasını okşatıyor diğeri 1 ay beraberdik ama izin korkuyordu.

Selam arkadaşlar konu da anlatılsa da bana çereleri falan hep aynıymış gibi geliyor. Erkek diye aldım ama yavru olduğu bariz. Onu anlayabildim. Ama cinsiyetini anlayamadım. Birde ırkları da varmış kuşların ırkı cinsiyeti falan nedir bilgili arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.
Erkek bu kuş belli.

Erkek bu kuş belli.

daha iyi foto cekmeye calistim

@Nurullah İnci

@Nurullah İnci
Dediğim gibi erkek.

@Nurullah İnci
Erkek ve yerli

@Nurullah İnci
Erkek.

IMG_20210109_114311.jpg
IMG_20210109_114215.jpg

Kuşumu daha dün aldım ve tecrübesizim. İnternette biraz araştırma yapınca kafam epey karıştı. Satan kişi erkek demişti ama kuşum sanırım dişi. Yaş, ırk ve cinsiyeti nedir kuşumun yardımcı olabilir misiniz?

Dişi abi

Merhaba herkese, muhabbet kuşumun cinsini tam tahmin edemedik. fikirlerinizi bekliyorum. 1,5 yaşında.

Ekli dosyalar

• sean.jpg
    sean.jpg
    701.9 KB · Görüntüleme: 20
Merhaba arkadaşlar muhabbet kuşumun ırkı ve tahmini yaşı nedir?
Cinsiyeti dişi resimde belli olmuyor ama burun deliklerinin etrafı açık kahverengi gibi acaba kızışmış mıdır?

IMG_20210103_202609.jpg

IMG_20210109_204112.jpg

IMG_20210109_203954.jpg

Geri