muhabbet kuşu ayak atma

yuolwkjdknsjks

Yeni Üye
2 yaşındaki erkek kuşumun yanına yeni bir dişi kus aldık, 1bucuk aydır falan birlikteler. bugün farkettim erkek dişiye sürekli ayak atıyor ama bir ciftlesme göremedim, birbirlerini kasiyorlar, yem kusuyorlar ama ciftlestiklerini görmedim. sizce çiftleşme olurmu ikiside yetiskin

Muhabbet Kuşlarında Çift oluşturma şans gibi aslında. bazı kuşlar 3-5 gün içinde bazıları 3-5 ay içinde tutar bazıları ise hiç çift tutmaz. Söylediğinize göre kur yapmalar başlamış. Büyük ihtimalle çiftleşme gerçekleşecek. Unutulmaması gereken önemli konularda var tabi dişinin kızgınlığı, takviye öğeler, ortam vs. bu şartlar sağlamış ise geriye kalan tek şey sabırdır. Bu ortamları ne kadar çok sağlarsanız başarı durumu o kadar artar. Ben bir takımımda 2.5 ay bekledim şimdi de durduramıyorum 😁

Muhabbet Kuşlarında Çift oluşturma şans gibi aslında. bazı kuşlar 3-5 gün içinde bazıları 3-5 ay içinde tutar bazıları ise hiç çift tutmaz. Söylediğinize göre kur yapmalar başlamış. Büyük ihtimalle çiftleşme gerçekleşecek. Unutulmaması gereken önemli konularda var tabi dişinin kızgınlığı, takviye öğeler, ortam vs. bu şartlar sağlamış ise geriye kalan tek şey sabırdır. Bu ortamları ne kadar çok sağlarsanız başarı durumu o kadar artar. Ben bir takımımda 2.5 ay bekledim şimdi de durduramıyorum 😁
kur yapmalar ilk günlerde başlamıştı zaten birbrilerine yem kusuyorlardı. Dişi yuvaya giriyor bazen, birde ben kuşlar birbirine alışsın diye 1 ay falan nadiren çıkarıyordum kuşları kafesten oyzden sanırım dişi kusta yağlanma oldu birazcık, yukseklere çok ucamiyor

dişi kuşun ceresi biraz kahverengi ama aldığımızda daha koyu kahverengiydi

Kuşları kafesten çıkarmamak daha iyi , evde sakin ve sessi bir alana almanızda avantaj var. Mümkünse baş seviyesinden yüksek olsun kafesi. Bu şekilde süreç daha hızlı ilerler. Kuşun ceresinin kahve rengi olması iyi bir durum. Hayırlısı ile yavrularınızı alırsınız. Tabi sabırlı olmak, bu işin insana bağlı en önemli faktörlerinden birisi.

Kuşları kafesten çıkarmamak daha iyi , evde sakin ve sessi bir alana almanızda avantaj var. Mümkünse baş seviyesinden yüksek olsun kafesi. Bu şekilde süreç daha hızlı ilerler. Kuşun ceresinin kahve rengi olması iyi bir durum. Hayırlısı ile yavrularınızı alırsınız. Tabi sabırlı olmak, bu işin insana bağlı en önemli faktörlerinden birisi.
hocam ben 2 kez yavru aldım benim kuşlardan ikisinden sonra daha yavrular büyümeden tekrar yumurtladı ama dişi bi oturuyo bi oturmuyor, alışıldık bir durum mu bu ? Ben bakmaya üşendikleri içindir herhalde diye yorumladım

yağlanma olmuş kuş yumurtlarmi? ve yağlanmasını geçirmek için nqpabilirim

yağlanma olmuş kuş yumurtlarmi? ve yağlanmasını geçirmek için nqpabilirim
Yağlanma özellikle yumurtlama döneminde dişi kuşlarda daha sık görülür. Eğer dişi kuşlar sağlıklı bir üreme sezonu geçirir ise, bu yağlanma kuluçka döneminde geçer. Ancak üreme dönemini boş geçer veya sağlıklı bir yumurtlama gerçekleştiremezler ise, yağlanma kuşlarda ciddi sorunlar yaratabilir.

hocam ben 2 kez yavru aldım benim kuşlardan ikisinden sonra daha yavrular büyümeden tekrar yumurtladı ama dişi bi oturuyo bi oturmuyor, alışıldık bir durum mu bu ? Ben bakmaya üşendikleri içindir herhalde diye yorumladım
Hocam bende benzer bir durum yaşamıştım fakat benim kuşum yavru kuşların yeme düşmesine1-2 gün kala ilk yumurtasını yapmıştı ben yavruları hemen yuvadan aldım. Dişi kuş o anda rahatladı. Yumurtlama döneminde dişi kuş yeni yumurtlama sonrası ayaklarını gevşetme vs. veya yeni yumurta hazırlığında yuvadan çıkması normaldir. Tabi burada yuva sıcaklığı da önemli diğer yavrular da yuva içi sıcaklığın artmasına neden olur. Yuva sıcaklığı dişi kuşun kuluçkaya yatma zamanlamasını da etkiler.

Yağlanma özellikle yumurtlama döneminde dişi kuşlarda daha sık görülür. Eğer dişi kuşlar sağlıklı bir üreme sezonu geçirir ise, bu yağlanma kuluçka döneminde geçer. Ancak üreme dönemini boş geçer veya sağlıklı bir yumurtlama gerçekleştiremezler ise, yağlanma kuşlarda ciddi sorunlar yaratabilir.
erkek kuş dişiye sürekli ayak atıyor, umarım dişi de olumlu bir karşılık verir. birde dışı erkek ayak atınca vurmuyor, kaçmıyor, belki bazen erkeği kqciriyor yanından ama genel anlamda iyi anlasiyorlar kafes içinde , disindada

Geri