herkese merhaba. muhabbet kusumla ilgili yardımlarınıza ihtiyacım var. Yaklaşık 4.5 aydır muhabbet kuşu besliyorum 1 aylık erkek diye aldım ama dişi çıktı muhtemelen bir aylikta değildi. Her gün öğlen saatlerinde salıyorum kuşu gece yatana kadar dışarda sadece yemek için kafesine gidiyor. Ben bir şey yerken veya içerken sürekli gelip tatmak istiyor kafama veya omzuma sürekli konuyor ama parmağıma gelmiyor kendine dokundurmuyor bazen onu gagasindan opmeme izin veriyor. Bir şey yemek için elime konduğunda istediği şeyi yedikten sonra da elimi ısırıp kaçıyor. Kolyemle oynamak için omzuma geldiğinde boynumu ısırıyor ani tepki göstermemeye çalışıyorum ama koparacakmis gibi ısırıyor. Son zamanlarda iyice yaramazlasti avizeden tırmanıp stropiyeri parçalamaya başladı oradan alıp başka yere koysam bile geri oraya gidiyor kızsamda dinlemiyor. Bu arada elimle değil tünekle alıyorum. direkt elime gelmiyor. Kuşu egitmekte baya başarısız olduğumu düşünmeye basladim. Sürekli onunla konuştugum halde ne kendime alistirabildim nede egitebildim. Kusumu kendime nasıl alistirabildim nasıl egitebilirim.