Sabah güneşini benim çocuklar hep alıyorlar. Güneş demek D- vitamini demek hepimiz için. Benim çocukların güneşte yaptıkları ilk şey tüylerini temizlemek oluyor. Ben faydası var kanaatindeyim.
Saatlerce güneş altında bırakmıyoruz ki. Ev ortamında camdan ne kadar güneş alabilirlerse o kadar. Bende çocuklar serbest güneşe doyan odanın diğer tarafına gidiyor zaten. Hem doğada kuşlar güneş altındalar çoğu zaman . Güneş sağlıktır. Sen cayır cayır güneş altında hiç hareket etmeyecek şekilde sabitlersen kuşu işte o zaman havale geçirir ölürler. Her şeyin fazlası zarardır her zaman.. Kararında olan herşey iyidir..
bu durum kötü oldu. doğru olabilir. bu havalarda da dışarıda güneşlendirmek cinayet olur herhalde.Ama camdan geçen güneşin bu dönüştürme etkisini kaybettiğini okumuştum.
Güneş Işığı insanlar için önemli olduğu kadar kuşlar içinde önemlidir.güneşte uva ve uvb bulunur bunlar kuşunuzun d vitaminini salgılamasıni sağlar.uva kusunuzun psikolojik sağlığı içinde onemlidir uva tüy yolma ve diğer tahrip edici davranışları önlemeye yardımcı olabilir.ancak güneşteki uva ve uvb cam tarafından filtre edilir bu nedenle guneslendirmek istiyorsaniz balkona çıkarmanız gerekir.veterinerler evde beslenen kuşlar için full spektrum lamba kullanılmasını tavsiye ediyorlar.
Bu konuyla ilgili bilgisi olan bu lambalardan satın alan birileri varsa ve bilgilerini paylaşirsa çok iyi olur kuşseverler icinEvet yurtdışından getirebilirsiniz ancak
yavruluğa şeffaf kapağı nasıl yaptınız?paylaşabilir misiniz fotoğrafını?bende yavrular biraz büyüdüğü zaman yuvalık kapağının şeffaf güneş geçiren bir kapakla kapatıyoru gerçekten çok yararlı güneş ışığı bir veteriner önermişti