MUHABBET KUŞU ASTIM MI?

furkan2780

Yeni Üye
4.5 yaş muhabbet kuşu
2 hafta önce tüye girmesiyle başlayan genel bir durgunluk ve ötmeme devam ediyor biraz olsun düzeldi

AŞAGIDAKI TEDAVILERI SONLANDIRDIM . KUŞUMA 4 GUNDUR ILAC VERMIYORUM VE VITAMIN PROBIYOTIK VERIYORUM.
UÇMAYA HALA HEVESSIZ AMA YINE DE UCUYOR BIRAZ DAHA IYI O KONUDA. KONUSMA OTME KONUSUNDA HALA ISTEKSIZ .

kursak mantar olabilir diyenler için . 10 gün trifulucan 1 damla agızdan verdım.. kilo vermiyor hatta alıyordu. su an kılosu sabıt 49-51 gr arası degısıyor .
agzı kokmuyor . kusuyor ama sadece parlak cısımlere bır ıkı tane yem bırakıyor(kur yapıyor). aynaya vs ..
dışkıları normal ve yem yok dışkılarda .

BENCE ASIL PROBLEMI BU .
solunum problemi

veteriner dıs parazıt damlası damlattı ensesıne 1 damla 10 GÜN once .

veteriner hızlı nefes alıyor solunum sıkınıtısı var demıştı . makrol antıbıyotık başlamıştım (klaritromisin ) 5 gun kullandım . pek etki etmedi
kuş yem yemeye su ıcmeye devam edıyordu ama ucmuyordu ve konusmuyordu genelde uyuyordu

2 gün tedaviye ara verdim

daha sonra doksisiklin suyuna kattım 4 gün kullandım bıraktım.

biraz daha iyileşti. kısa mesafeleri uçuyor . ara ara cok az ötüyor .

şimdi kuş hala eski enerjisinde değil. genelde uyukluyor . KENDİNİ TEMİZLERKEN COK NADİR DE OLSA VİK VİK SES YAPIYOR 1 2 KERE DIKKATLI DINLERSEM DUYUYORUM.
KUYRUGU BAZEN YUKARI ASAGI HAREKET EDER DINLENIRKEN AMA SES CIKARTMIYOR BU SIRADA . NORMAL SOLUK ALISINDA BIR SES YOK. UCTUKDAN SONRA BI YERE KONUNCA DIKKATLI DINLERSEM HIZLI NEFES ALIYOR VE ISLIK SESI YAPIYOR YAKINDAN DINLEYINCE DUYULUYOR .

VETERİNER ASTIM OLDUGUNU , NEBULIZATOR KULLANIP KORTIZONLU ILAC SOLUTMAMI GUNDE 20 DKK ISTEDI. ONU DA YAPACAGIM DUZELMEZSE NEBULIZATOR ALACAGIM.
kuşum 2 sene once pnömoni geçirmişti . nefes alış verişi özellikte uçtuktan sonra çok az da olsa vik vik ıslık gibidir . dikkatli dinlenince duyulur çok sesli değil. yani kronikleşmiş de olabilir . bence öyle oldu ancak yaşından dolayı mı eskisi gibi tolere edemiyor olabilir .

3 gun daha doksısıklın kullanmayı dusunuyorum . suluga 1 kapsulun 3 te bırını atıyorum. 100mg monodoksun 1/3 unu 100 cc suluga atıyorum.
geçmezse ne yapmalıyım?

Bence tekrar antibiyotik başlamayın. Eczaneden iyot damlası alın. 3 gün üstüste çeyrek suluğa ( 25 ml ) 2 damla şeklinde verin. Enzim içerikli bir probiyotik de edinin. ( kanatlıoil prozim plus ) Ayrıca iyot sonrası bir süre oilmix-s kullanın 2 günde bir. Yani bir gün probiyotik diğer gün oilmix şeklinde 15 gün kadar devam edin. Gelişmelere göre yol çizeriz..

İyot her ihtimale karşı kullanılmalıdır. Nerdeyse her kafes kuşu iyot eksikliği yaşar kimi aşırı eksiklik yaşar. Hasta olmasa da arada takviye edilmelidir.

Kuşun dışkıalrının resmini ve genel videosunuda görelim. Kuşun kilosu fazla bu yüzden solunumda zorluk çekebilir.

Kuş çok kilolu. Mutlaka eğzersiz yapmalı. Ayrıca bahsettiğim oilmix ürünü nefesini açacaktır. Dediğim ürünleri kullanın ayrıca bol bol eğzersiz yaptırın.

Hocam kuşun kilosu genel bu civarlardaydi . Hic degismedi diyebilirim. Cik cık oterdi . Uçması şöyle soyleyeyim, ucmak isterse eskisi gibi ucabiliyor . Ama ucmak istemiyor. Ben nefes problemı oldugunu dusunuyorum ama verdıgım antıbıyotıkler pek ıse yaramadı .

kursak mantarı ıcın trıflucan kullanmıstım . mıkostatın denesemmı3 4 gunluk.

Hocam siz kafanızda bir yol çizmişsiniz zaten. Bizim söylediklerimiz nafile. Kursak mantarı yok kuşta.

Geri