Cihatcoskun
Meraklı Üye
ne kadar alıştırırsanız en ufak ters bir hareket tüm bağlantıyı koparabiliyor bu yüzden sabırlı olmanız gerekiyor kafesin kapısı açık dışarı hiç çıkmıyorsa ortama henüz alışmamış bulunduğu ortamı tam tanımamış demektir bence kafesin kapısını kapalı tutun 1 hafta kafesten çıkarmayın ve yerini değiştirmeyin sabit bir yerde dursun bu süreçte onunla konuşun koyduğunuz ismi söyleyin ona sürekli ufak yaklaşımlarla alıştırabilirsiniz ani hareketlerden de kaçının bu süreçteElimden korktuğunu düşü
Alıştırabilmem için ne önerirsiniz? Hayvanı cidden hiçbir şekilde kafesinde tutmak istemiyorum bu yüzden çıkartıyorum vesaire. Saatlerce dışarıda kalıyor hiç kendini içeri sokması için ona vakit tanımadım, zaten elime geldiği zamanlar bile kafesin dışında elime hiç gelmiyordu. Hep tünekle falan kafesine geri koydum. Koyarken de zaten hiç sıkıntı çıkarmıyor. Çıksın diye kafesin kapağı hep açık ama hiç de çıkmıyor. Bana güvenmiyor sanırım. Ya da tahammül edemiyor. Güvenmesi ve alışması için napmalıyım? Elimden yediğine göre bazı aşamaları geçtiğimi düşünüyorum, ayrıca sürekli konuşuyorum onunla. Dişi olmasına rağmen 1 haftada konuşur gibi sesler çıkartıyor.