Barisaltnbsk
Yeni Üye
Herkese merhabalar aranıza yeni katıldım 1 hafta önce 1 çift Muhabbet kuşu aldım ve bu konuda yeniyim gerekli durumlarda yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
Merhabalar hoşgeldiniz.
öncelikle üretim düşünüyorsanız öncelikle kuşların bulundugu ortama alışması lazım.
+plastik tünek yerine tahta tünek kullanmanızı tavsiye ederim.
+kuşların ayrı ayrı alındı veya eş degilse tek tünek kullan daha çok yanyana olurlar daha çabuk alışırlar birbirlerine.
+yuvalık resimdeki gibi tünege yakın olsun ilgilerini çekip içeri girsinler
+suluk resimdeki gibi tünegin ucunda olsun
+ Kalamar kemigi koy kafesine
+ kafes temizligine her daim dikkat et
Görüntü bu şekilde öneriniz var mıdır?Kuşları eş olarak aldım ve 2 hafta önce 4 yumurtası olmuş önceki sahibinde.Kuşlarım{maviş ve boncuk} 1 haftadır bizimle.
Onu değiştiricem de yuvalık ve tüneklerin yeri iyi midir?ahşap tünek kullanmanı öneriyorum
Onu değiştiricem de yuvalık ve tüneklerin yeri iyi midir?
Onu değiştiricem de yuvalık ve tüneklerin yeri iyi midir?
Tünekleri dikey konumlandırabilirsin.
Yukarıda kapı yok mecbur oraya koyduk yuvayı. tünekleri değiştiriyorum dikey yapıcam teşekkürlerBirde tünekler birraz yüksekte olsun. Muhabbet kuşları yükseği sever.
Yuvalıkta aşağıdaymış. Daha yukarıda kapı varsa yuvalığıda yukarı konumlandır. Eğer yukarıda kapı yoksa çok önemli değil.
İyi akşamlar tünekleri ahşap yaptım ve resimdeki gibi konumlandırdım sizce iyi olmuş mu?
Şuan da durumum yok şimdilik idare etmez mi yavrular olursa değiştirmeye çalışırımGayet iyi ama kafesin küçük duruyor ve kapı aşağıda eğer imkanın varsa kafesini değiştir biraz daha büyük al ve yuvalık takacağın kapı yukarıda olsun
Edebilir eğer kuşlar pek anlaşmıyorsa yuvaya yakin tunek kalsin digerini kaldir tek tunekte dursun ikisiŞuan da durumum yok şimdilik idare etmez mi yavrular olursa değiştirmeye çalışırım
Daha önce bu çiftin yumurtası olmuş anlaşma sorunu yoktur sanırımEdebilir eğer kuşlar pek anlaşmıyorsa yuvaya yakin tunek kalsin digerini kaldir tek tunekte dursun ikisi
Daha önce bu çiftin yumurtası olmuş anlaşma sorunu yoktur sanırım