Kuşbaz
Meraklı Üye
Merhaba dostlar mantar hastalıkları hakkında (özellikle kursak mantarı) tecrübeli üretici ve hobicilerden genel bir bilgi almak isterim. Yıllar evvel bir kuşumu kursak mantarından kaybetmiştim. Zaman geçtikçe araştırarak ve tecrube ederek bir takım önlemleri öğrenme gayretinde bulunduk fakat piyasada çok fazla bilgi olduğu için bir netlik kazanmak gerekiyor gibi geldi. Kimi triflucan kimi mikostatin kimi zolax kimi de zeolitli ya da sirkeli su ile beslenme gibi önerilerde bulunuyor. Greyfurt ya da limon önerilerini de gördüm. Her öneri bir diğerinin yanlış olduğunu söyleyerek ortaya çıkıyor.
Piyasada kanatlılar için oldukça etkili ve verimli takviyeler mevcut. Probiyotik, multi vitamin ve mineral, B vitamini, protein besinleri, karışık tohumlar, kaya tuzu, iyot destekli bloklar... bunların hepsjni yapmak yeterli midir? Yoksa bu mantar herhangi bir yolla bulaştığı vakit yine de kuşu etkiler mi? Etkilediği zaman hangi tedavi yöntemi uygundur? Veteriner hekime başvurmadan evvel bizler ne yapabiliriz? Hekimsiz çözebilir miyiz?
Piyasada satılan ve her cesit mantarı önleyici olduğu söylenen bir takviye gördüm, acaba sürekli ve düzenli kullanıma uygun mu ya da kullananlar var mı? Altenatifleri neler? Bu ve benzeri sorular ile net bir yol çizmeyi düşünüyorum. İlgilenen dostlara şimdiden teşekkür ederim
içeriğinde niacin adlı madde olduğu belirtilmiş. Detay verilmemiş diyebiliriz.
Piyasada kanatlılar için oldukça etkili ve verimli takviyeler mevcut. Probiyotik, multi vitamin ve mineral, B vitamini, protein besinleri, karışık tohumlar, kaya tuzu, iyot destekli bloklar... bunların hepsjni yapmak yeterli midir? Yoksa bu mantar herhangi bir yolla bulaştığı vakit yine de kuşu etkiler mi? Etkilediği zaman hangi tedavi yöntemi uygundur? Veteriner hekime başvurmadan evvel bizler ne yapabiliriz? Hekimsiz çözebilir miyiz?
Piyasada satılan ve her cesit mantarı önleyici olduğu söylenen bir takviye gördüm, acaba sürekli ve düzenli kullanıma uygun mu ya da kullananlar var mı? Altenatifleri neler? Bu ve benzeri sorular ile net bir yol çizmeyi düşünüyorum. İlgilenen dostlara şimdiden teşekkür ederim
içeriğinde niacin adlı madde olduğu belirtilmiş. Detay verilmemiş diyebiliriz.