Berkay ERDİNC
Emektar Üye
- Katılım
- 13 Nis 2014
- Mesajlar
- 1,293
- Tepkime puanı
- 88
arkadaşlar mrb.kendı yaptıgım mamayı sizlerle paylaşmak istıyorum.mama ıle ilgili telfn ve msjlarlarla çok soru gelmeye başladı.oyuzden bu konuyu açma gereği duydum.
kuru mama olarak cede markalı mamayı kullanıyorum.
kuru mamadan sonra
röhnfried markalı bira mayası,probiyotık
kendım bahcemde yetıstırdıgım nane,kekik,fesleğen ve güveyotunu kurutup robottan gecıyorum.
yıne bahçemde yetiştırdıgım karışık yemdekı bulunan kızıl,ak,aspur,yulaf vs tohumlarını ekip çimlendırıyorum.mama yapımından önce bunları makasla kesıp dezentfkte edıp mama ıcıne karıstırıyorum.yumurta ve sebzeler gırerek bu kuru mamayı nemlendırıp 20 30 dakıka demlendıkten veya dınlendıkten sonra servis edıyorum.
maddeler halınde sıralarsak
kuru mama (cede)
nane,kekık,feslegen,guvey otu(kurutulmuş)
probıyotık
hindistan cevizi
çim tohumu
bira mayası
hainks marka mama katkısı
vivid rusk
üzüm şekeri
çok ıyı haşlanmış yumurta kabuklar dahil(ıyı haslanmayan yumurtalar sağlık problemı olusturabılır)
havuc
marul
kerevız
kabak
karalahana
kırmıcı pancar
salcalık kırmızı bıber
yetiştırdıgım tohum fılızlerı
maydanoz sapı
kaynamış mısır
semiz otu
kalamar kemıgı (robotta cekılmış un halınde)
yıne kendı karısımım olan çekirdek içi,yulaf,kırmızı mercımek,kum darı,keten ve kendir tohumu,buğday bunları bırgun onceden ıslatıp çok ıyı dezenfekte ettıkten sonra suzup mamaya eklıyorum.
atladıgım şeyler olabılır.fakat aklıma geldıkçe konuya eklerim.az sayıda kuş besleyen arkadaslar bu saydıgım malzemeleri yaptıkları mamanın ıcıne gıremez.
yaptıgım mamanın ıcerıgı kulucka ve yetısme donemıne göre artıp eklısılebılır.
hava sıcaklıgına baglı olarak mamaları kafeste maks. 5 6 saat tutmanız ve mamadan sonra kafesınız ızgaralıysa sorun olmaz fakat ızgarasız kafeslerde tava temızlıgı yapılıp saga sola sacılan mama kalıntılarının temızlenmesının cok önemi vardır.
herkese keyifli hobıler dılıyorum.
kuru mama olarak cede markalı mamayı kullanıyorum.
kuru mamadan sonra
röhnfried markalı bira mayası,probiyotık
kendım bahcemde yetıstırdıgım nane,kekik,fesleğen ve güveyotunu kurutup robottan gecıyorum.
yıne bahçemde yetiştırdıgım karışık yemdekı bulunan kızıl,ak,aspur,yulaf vs tohumlarını ekip çimlendırıyorum.mama yapımından önce bunları makasla kesıp dezentfkte edıp mama ıcıne karıstırıyorum.yumurta ve sebzeler gırerek bu kuru mamayı nemlendırıp 20 30 dakıka demlendıkten veya dınlendıkten sonra servis edıyorum.
maddeler halınde sıralarsak
kuru mama (cede)
nane,kekık,feslegen,guvey otu(kurutulmuş)
probıyotık
hindistan cevizi
çim tohumu
bira mayası
hainks marka mama katkısı
vivid rusk
üzüm şekeri
çok ıyı haşlanmış yumurta kabuklar dahil(ıyı haslanmayan yumurtalar sağlık problemı olusturabılır)
havuc
marul
kerevız
kabak
karalahana
kırmıcı pancar
salcalık kırmızı bıber
yetiştırdıgım tohum fılızlerı
maydanoz sapı
kaynamış mısır
semiz otu
kalamar kemıgı (robotta cekılmış un halınde)
yıne kendı karısımım olan çekirdek içi,yulaf,kırmızı mercımek,kum darı,keten ve kendir tohumu,buğday bunları bırgun onceden ıslatıp çok ıyı dezenfekte ettıkten sonra suzup mamaya eklıyorum.
atladıgım şeyler olabılır.fakat aklıma geldıkçe konuya eklerim.az sayıda kuş besleyen arkadaslar bu saydıgım malzemeleri yaptıkları mamanın ıcıne gıremez.
yaptıgım mamanın ıcerıgı kulucka ve yetısme donemıne göre artıp eklısılebılır.
hava sıcaklıgına baglı olarak mamaları kafeste maks. 5 6 saat tutmanız ve mamadan sonra kafesınız ızgaralıysa sorun olmaz fakat ızgarasız kafeslerde tava temızlıgı yapılıp saga sola sacılan mama kalıntılarının temızlenmesının cok önemi vardır.
herkese keyifli hobıler dılıyorum.
Son düzenleme: