Gökhan Kardeşler
Meraklı Üye
- Katılım
- 10 Ara 2015
- Mesajlar
- 105
- Tepkime puanı
- 1
Ruşeymin Özellikleri
Buğday ruşeymi, tanenin filizlendiği bölgedir. Muhteviyatında yüksek miktarda A, E ve B1 vitamini, lesitin, esansiyel yağ asitleri ve proteinler ile minerallerden çinko, manganez ve krom bulunmaktadır. Döllenmeden sonra oluşan tohumda bitki embriyosu ile beraber besin deposu bulunur. Embriyo, bitkinin küçük bir kopyasını içinde barındırır. Besin deposu ise, bitki kendi besinini üretebilecek hale gelene kadar embriyonun büyümesini sağlayacaktır.
Döllenmeden sonra tohum oluşurken bitki türüne göre nişasta ve protein ile birlikte şeker ve yağ da tohumla birlikte besin olarak depolanır. Nişasta tohum için gerekli olan enerji kaynağını sağlar. Depolanmış proteinler de bitki açısından önemli olan diğer proteinleri inşa etmek için embriyonun ihtiyaç duyacağı aminoasitleri sağlayacaktır. Buğdaydaki toplam proteinin yaklaşık % 8’ini içeren ruşeymin protein miktarı % 30 civarındadır.
Buğday ruşeymi, tüm tanenin % 2-3’ünü oluşturur, gıdalarda ve kozmetikte aranan bir üründür. Gıda kullanımına uygun olan ruşeym oranı en fazla % 0,5’tir. Geleneksel bir değirmen sisteminde ruşeym, kepek azaltma pasajlarında elde edilir.
İçinde vücut için gerekli besin öğelerinin bir çoğunu yüksek miktarda içeren buğday ruşeymi, değerli bir maddedir. Bu maddenin % 15 oranında ekmeğe ilave edilmesi ile besin değeri yüksek, oldukça lezzetli ve iç yapısı homojen bir ekmek elde edilmiştir.
Ruşeymin Faydaları
Önemli not: Ruşeym marketlerde vakumlanmış ambalajlarda satılmaktadır.
Açıldıktan sonra cam kavanoz içinde buzdolabına konulup en geç bir ay (ideali 21 gün) içinde tüketilmelidir.
Toz mama karışımınıza katmayıp, karışıma havuç ve yumurta eklerken bir miktar katılması tavsiye edilir.
Buğday ruşeymi, tanenin filizlendiği bölgedir. Muhteviyatında yüksek miktarda A, E ve B1 vitamini, lesitin, esansiyel yağ asitleri ve proteinler ile minerallerden çinko, manganez ve krom bulunmaktadır. Döllenmeden sonra oluşan tohumda bitki embriyosu ile beraber besin deposu bulunur. Embriyo, bitkinin küçük bir kopyasını içinde barındırır. Besin deposu ise, bitki kendi besinini üretebilecek hale gelene kadar embriyonun büyümesini sağlayacaktır.
Döllenmeden sonra tohum oluşurken bitki türüne göre nişasta ve protein ile birlikte şeker ve yağ da tohumla birlikte besin olarak depolanır. Nişasta tohum için gerekli olan enerji kaynağını sağlar. Depolanmış proteinler de bitki açısından önemli olan diğer proteinleri inşa etmek için embriyonun ihtiyaç duyacağı aminoasitleri sağlayacaktır. Buğdaydaki toplam proteinin yaklaşık % 8’ini içeren ruşeymin protein miktarı % 30 civarındadır.
Buğday ruşeymi, tüm tanenin % 2-3’ünü oluşturur, gıdalarda ve kozmetikte aranan bir üründür. Gıda kullanımına uygun olan ruşeym oranı en fazla % 0,5’tir. Geleneksel bir değirmen sisteminde ruşeym, kepek azaltma pasajlarında elde edilir.
İçinde vücut için gerekli besin öğelerinin bir çoğunu yüksek miktarda içeren buğday ruşeymi, değerli bir maddedir. Bu maddenin % 15 oranında ekmeğe ilave edilmesi ile besin değeri yüksek, oldukça lezzetli ve iç yapısı homojen bir ekmek elde edilmiştir.
Ruşeymin Faydaları
- İçeriğinde cildin yaşlanmasını geciktirici E vitaminiyle birlikte hücreleri güçlendirme özelliğinden dolayı cildi güzelleştiriyor.
- Vücutta hücre zarının dayanıklılığını sağlayarak bağışıklık sistemini destekliyor ve kanseri önlüyor.
- Koroner kalp riskini azaltıyor.
- Kan pıhtılaşmasını önlüyor ve diyebetli hastalarda damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı oluyor.
- Kansızlığı önlemede yardımcı olduğu gibi halsizliğe de iyi geliyor.
- Sinir sistemi üzerinde olumlu etkiler sağlıyor.
- Gözde katarakt oluşumunu geciktiriyor.
- Doğal afrodizyak özelliği gösteriyor.
Önemli not: Ruşeym marketlerde vakumlanmış ambalajlarda satılmaktadır.
Açıldıktan sonra cam kavanoz içinde buzdolabına konulup en geç bir ay (ideali 21 gün) içinde tüketilmelidir.
Toz mama karışımınıza katmayıp, karışıma havuç ve yumurta eklerken bir miktar katılması tavsiye edilir.