Mama bisküvi hazırlama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

muhabbetkusu

Yönetici
Site Yöneticisi
Katılım
16 Ocak 2013
Mesajlar
3,078
Tepkime puanı
52
Yaz aylarındaki en büyük sıkıntılardan biride kuşlarımıza verdiğimiz mamanın çabuk bozulmasıdır. Sıcaklıktan dolayı bazen kuş mamayı bitirmeden ekşime gerçeklerşir. Bu durumda kuşlarımızı korumak için yapabileceğimiz en güzel şey yumurta vermektir ama bu durumdada yeni büyüyen yavrular da büyüme geriliği görülecektir. Bunun için vereceğim tarifi uygularsanız her iki sorunuda aşmış olacaksınız.

Gerekli malzemeler
10 Yumurta
5 Yemek kaşığı un
3 Yemek kaşığı şeker
1 Yemek kaşığı tuz
2 paket vanilya
Ayrıca İsteğe bağlı limon veya portakal kabuğu rendesi.

İlk olarak yumurtaların akı ile sarısı ayrılır. Ayrılan aklar bir kap içerisinde blendır yardımı ile çırpılır. (İyice köpürene kadar) Köpüren yumurta akına sarıları karıştırılır ve çırpma işlemi devam eder ve iyice birbirine karıştırılır. Yaklaşık 3 -4 dakika sonra Un , şeker,tuz ve vanilya da bu karışımın içerisine katılır.(limon veya portakal kabuğu rendesi) Malzemeler iyice birbirine karıştığından emin olunduktan sonra. Karışım 2-3 dk. kadar dinlenmesi için bırakılır. İçerisinde bulunan fazla hava karışımın üzerinde hava kabarçıkları meydana getirdiğinde uygun bir tepsiye dökülür. Tepsinin tabanı ve kenarları daha önceden margarin ile sıvanmış olursa piştikten sonra çıkarmak kolay olacaktır. Hazır olan karışım daha önceden 250 derecede ısıtılmış olan fırına verilir. 250 derecelik ısıda 8 dakika beklenir ve ısı 170 dereceye indirilir. Bu ısıda 10 dk. bekletildikten sonra fırın kapatılır hazır olan yumurta 5 dk. Kadar daha fırında bekletilir ve sonra çıkarılır. Hazır olan kekin soğuması beklenir ve kurutma işlemi için dilimlere ayrılır. Dilimleri güneş’in altında iyice kuruyana kadar bekletin. Daha sonra rondo yardımı ile istenilen kıvama gelinceye kadar inceltin.Ben bu karışımın içerisine 2 Ekmem ve 1 Kg. pötibör bisküvi katıyorum. Ekmekleri de güdilimlere ayırarak günez altında kurutup rondoda inceltin daha sonra bisküvileride aynı şekilde yapıp bu 3 malzemeyi birbirine karıştırın. Ben size BİM de satılan süsse marka petibör büsküviyi tavsiye ederim. Nedeni ; 100 g.7,4 Protein ihtiva eder diğer mübadili bisküvilere göre daha yüksek oranda proteine sahip olduğu için. Hazırlamış olduğumuz bu karışımı nemlendirmek için havuç kullanmamız yeterli olacaktır.

dsci0291r.jpg

dsci0292t.jpg

dsci0294.jpg

dsci0296p.jpg

dsci0298.jpg

dsci0299axg.jpg

dsci0300.jpg

dsci0302e.jpg

dsci0303q.jpg

dsci0304b.jpg

dsci0306.jpg

dsci0307w.jpg

dsci0309.jpg
 
selamlar.. nemlendirmek için havuç demişssiniz. havucu nasıl koymak gerekli? haşlayıp mı yoksa taze taze rendeleyip mi? bilgilendirirseniz sevinirim. iyi forumlar.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst