Kuşun tüyleri dökülmüş çıkmıyor

çingenegofret

Yeni Üye
Kuşun kanatlarının üzerinde bazı yerlerde fln kellik gibi hiç tüy yok ucamiyor bu yüzden neden olabilir tedavisi varmı birde kuşu baya sevdim öptüm fln sonrasan acaba bulaşıcı birşey varmıdır evdeki kuslarima bulasirmi diye korktum yardımcı olur musunuz

Kuşun videosunu ve dışkı resmini net paylaşın. Streamable.com dan video hızlıresim.com dan foto paylaşıp linki buraya yapıştırın.

Stresi var o zaman. Tüylerini yoluyor. Çinko içerikli bir multi mineral takviyesi yapın. Ayrıca probiyotik takviyesi yapın.

Kuşta kaşınma varmı diğerine oranla fazla kalınıyor mu ?
Kasinmasi yok dışkısını paylasamiyorum kuş bende değil malesef 3 aylıkmis
Gelişmeleri paylaşın ona göre yol çi
Gelişmeleri paylaşın ona göre yol çizeriz
tamamdır teşekkür ederim peki bulaşıcı birşey değildir değilmi öptüm fln çünkü evdeki kuşlarıma bulaşmasını istemem

Mantar değil ama kuş kendi yolmuş gibi görünüyor. Bazılarını çiğnemiş. Dış parazit tüy biti veya akar benzeri bir parazit olabilir. İlk olarak ense damlası uygulamanızı öneririm. Tollisan u200 veya bitason alıp ense derisine 1 damla uygulayabilirsiniz. Hatta bütün kuşlarınıza uygulayın. Bir ihtimal bakteriyel bir hastalık da olabilir ama o ihtimal biraz düşük. Yine de sık sık gelişmeleri yazın değerlendirelim.
Ayrıca kuşun diyetini düzeltip bağışıklığını güçlendirmeniz de çok önemli. Mutlaka probiyotik, multi vitamin, multi mineral ve amino asit desteği vermelisiniz bu kuşa ve diğerlerine de. Dediklerimi yapın ve gelişmeleri paylaşın. Geçmiş olsun.

Geri