Kuşun Tepkisizliği

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan damado
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

damado

Yeni Üye
Kuş yaklaşık 2 yıldır bende fakat bana hiç alışamadı eskiden öterdi şuan ötmüyor sadece kafesteki kağıdın altına girerek uyuyor ishali yok sürekli kabarık duruyor şuan uçmaya çalıştığında bile uçamayıp yere düşüyor sevmek istediğimde tepki vermiyor çok seversem ısırıyor ötüyor petshopa aldığımız yere söylediğimizde kuşun kilodan uçamadığını bu durumun geçeceğini söyleyip yem verdi kuşla ilgilenmeye çalışsam bile hiç pas vermiyor hayattan bıkmış gibi hiç canlı değil yaklaşık 1 aydır felan bazende Bi köşede öylece uyuyor ve kafesten çıkmayı sevmiyor

Kuşunuz hasta belli ki görsel atın dışkı fotoğrafı atın

Bu dışkıların nesi normal ? Normal olduğunu kim söyledi ? Altına temiz kağıt havlu veya tuvalet kağıdı koyun , yeni dışkısını çekip atın . Muhtemelen kuşunuz canlı ağırlığın kritik düzeylerine geldiği için uçamıyor...

Bu dışkıların nesi normal ? Normal olduğunu kim söyledi ? Altına temiz kağıt havlu veya tuvalet kağıdı koyun , yeni dışkısını çekip atın . Muhtemelen kuşunuz canlı ağırlığın kritik düzeylerine geldiği için uçamıyor...
Sürekli yem yiyor neredeyse hergün yem koyuyorum hiç vermesem 2 günde bir oluyor

Sürekli yem yiyor neredeyse hergün yem koyuyorum hiç vermesem 2 günde bir oluyor
Sağlıklı kuş kafes tabanında durmaz , kanadındasorun yoksa sağlıklı şekilde uçar. Dediğim şekilde dışkı fotoğrafı atın temin edebilirseniz hassas mutfak tartısı temin edip ağırlığına bakın

Sağlıklı kuş kafes tabanında durmaz , kanadındasorun yoksa sağlıklı şekilde uçar. Dediğim şekilde dışkı fotoğrafı atın temin edebilirseniz hassas mutfak tartısı temin edip ağırlığına bakın
Kanadında sorun olduğu nasıl anlaşılır?

Evet daha yeni galiba 1 dk sonra felan çektim
Dışkı yorumlamakta çok iyi değilim ancak kuşta sanırım koksidiyoz var. @Levent ACAR @Recai
Dışkı yorumunda daha iyi kişiler net bir şey söyleyebilir , eğer koksidiyoz varsa ;
Sulphamezathine etken maddeli ilacı veterinerden temin edebilirsiniz. Sokağa çıkma yasağı veterinere veya eczanelere gitmenize engel teşkil etmiyor .

Sarımsak kürü, mama takviyesi ve mutlaka taze yem ile besleme yapmanızı tavsiye ederim. Vitaminlerinide ihmal etmeyin. Böyle durumlarda en mantıklısı veterinere gitmektir aklınızda bulunsun.

Kuşta koksidiyoz var. Eyunalın da dediği gibi veterinerden sulphamezathine al.tam dolu suluğa 5,6 damla ekle.5 gün boyunca uygula. İlaçlı şu hergün değiştirilecek.

Sarımsak kürü, mama takviyesi ve mutlaka taze yem ile besleme yapmanızı tavsiye ederim. Vitaminlerinide ihmal etmeyin. Böyle durumlarda en mantıklısı veterinere gitmektir aklınızda bulunsun.
En mantıklısı öyle ama ticaretci veterinere değil. Bilimsel olarak adam yardim edemeyeceği halde uç bes kurus için getir bakayim der antibiyotik+ vitamin verip eve yollar.

Geri