Anladım sağolunTaban ızgarayı mı kastediyorsun?
Yavruysa ızgarada yürüyemeyebilir, zamanla alışır..
Bana da gereksiz geliyor teyzemlerde vardı ama onun üzerindede kakalar birikiyor ne kadar ızgara olsada kakayla temas oluyordu haftada bir yıkıyorlardı daha kötü onu yıkama kurutma daha zordur hergün kağıdını değiştirmek daha kolayBu taban ızgaraları sıkıntılı ya atladıklarında kuşların ayakları inciliyor. Ayakları kırılanlar bile var. Bence gereksiz bişey kullanılmasa daha iyi. Temizliğini yaptıktan sonra ızgaraya gerek yok.
Kuşlar öok yere inmezki her sabah kağıdını değiştirin tamam yem vs düşmediği sürece inmez çünkü telde ve tünekte daha rahat yürüyorlarhaklısınız ama kaka ile temas edicek her türlü ayakları
kumları vs oluyor ama onlar da mantıksız olur gene temasKuşlar öok yere inmezki her sabah kağıdını değiştirin tamam yem vs düşmediği sürece inmez çünkü telde ve tünekte daha rahat yürüyorlar
kumları vs oluyor ama onlar da mantıksız olur gene temas
haklısın her hafta sirke ile dezenfekte ediyorum zaten kafesiDostum kuşun ayağı dışkıya temas etsin bişey olmaz Tünekte de dışkısı kalıyo ve basıyor dışkıya. Önemli olan dışkılar çok birikmesin. Biriktikçe bakteri ürer. Kafes dibine kum koyanlar var dediğin gibi ancak bu seferde dışkı takibi yapamazsın hastamı değilmi anlayamazsın. Kafeste beyaz havlu kağıt kullanmak en mantıklısı, dışkıları kolayca gözlemleyebilirsin.
He diyelimki tabanda ızgara kullanıyorsun. Nasıl olsa temas etmiyor diye bir iki hafta temizlemedin. Ancak biriken dışkılardan yayılan gazlar ve mikroplar kuşu hasta etmeye yeter Koksidiyoz hastalığı çoğunlukla bu sebeple olur. Lafın kısası dışkıya temas etmesi kuşu hasta etmez ama birikmesi hasta eder