Kuşumun yumurtlamasını nasıl engelleyebilirim ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ebubeyza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ebubeyza

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar dişi kuşum biz istemesek de sürekli yumurtluyor aldığımızda eşiyle beraber almıştık birlikte iken eğittik şuan eğitimliler, ama ayıramıyoruz farklı kafeslere koyduğumuzda çok bağırıyorlar birde hastalanırlar diye ayırmak da istemiyorum kızgınlık döneminde ler bunları aynı kafes içerisinde nasıl yumurta yapmadan arkadaş arkadaş tutabiliriz yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba arkadaşlar dişi kuşum biz istemesek de sürekli yumurtluyor aldığımızda eşiyle beraber almıştık birlikte iken eğittik şuan eğitimliler, ama ayıramıyoruz farklı kafeslere koyduğumuzda çok bağırıyorlar birde hastalanırlar diye ayırmak da istemiyorum kızgınlık döneminde ler bunları aynı kafes içerisinde nasıl yumurta yapmadan arkadaş arkadaş tutabiliriz yardımcı olursanız sevinirim
Neredeyse imkansız 🤣 sahte yumurta alıp yaptığı yumurtalarla değişip bir süre erteleywbilirsiniz. Odalarını değişmek de bir süre baskılar onları.

Çok sağolun 😂😂 bir ümit belki sormak istedimmm bir çözümü vardır diye araştırdım ben birşey bulamamıştım

Çok sağolun 😂😂 bir ümit belki sormak istedimmm bir çözümü vardır diye araştırdım ben birşey bulamamıştım
Uygun koşullarda üreme dürtülerini baskılamak zordur. Oda değişmek işe yarayabilir ama tüye girme ihtimalleri var onu da söylemiş olayım.

Yeni tüy dökümünden çıktılar en çok aktif olduğumuz odadalar başka bir odaya bıraksak daha fazla yumurtlama gösterir ler galiba ayıracağız

Yeni tüy dökümünden çıktılar en çok aktif olduğumuz odadalar başka bir odaya bıraksak daha fazla yumurtlama gösterir ler galiba ayıracağız
İşin kötü tarafı şu ki ayırsanız da dişi yumurtlamaya devam eder yüksek ihtimalle.

Doğurduğukça enerjisi ve hali kalmıyor sağlık problemi yaşıyoruz

Yeni tüyden çıktılar sürekli tüye girip çıkmaları sağlıkları açısından ve enerjileri açısından iyi olur mu bilemedim

Tüy zamanı zaten normalden daha fazla bakım ve ilgi istiyorlar vitamin olarak da

Yani ayırmak bir fayda sağlamaz diyorsunuz öyle mi teyit etmek amacıyla soruyorum

İkisi de sıkıntı ne yapacağımı bilemedim 🙁
Oda değiştirmek %100 tüye sokmaz ihtimaldir sadece. Tüy değişimi ve yumurtlama eşit yıpratır hatta yumurtlama bir tık fazla yıpratır bana göre. Dolayısıyla oda değişimini denemek mantıklı gibi

Geri