Kuşumun neyi var

mavişatkim

Yeni Üye
Merhabalar maviş isimli bir kuşum var 7 aydır benimle geldiğinde de yetişkindi erkek kuş. Genelde pek hareketli olmayan durgun, sakin bir karakteri var ama özellikle bu aralar 1 haftadır falan daha da huysuzlaştı gibi, tüy dökmesi arttı, kaşıntıları çok arttı sürekli kaşınıyor ve nefes alıp verirken biraz hızlı nefes alıp veriyor gibi görünüyor ama net emin değilim. Bunun dışında önceden zar zor da olsa elime gelirdi şimdi hiç gelmiyor ısırıyor veya kaçıyor, dediğim gibi kuşumun mizacı hep sakin durgun olduğu için hasta olup olmadığını ayırt edemiyorum , KKTC'de yaşıyorum burada kuşlara bakan hiçbir veteriner yok sadece bir veteriner telefonda yardımcı olmaya çalıştı ama ona da pek güvenemedim kuşun videosunu istedi attım nefes alamıyor geç kalınmış bir vaka falan ama ilaç olarak doksisiklin al kullan dedi ama bunların hepsini bir videoya bakarak söyledi kuşu muayne etmiyormuş, iyice korktum dışkısı normal her zamanki gibi. Kuşumun bir videosunu bırakıyorum.

Doğru söylemiş doksisiklin başlayın. Dozunu az katmayın yarım suluk 6 damla şeklinde katın. 4. Gün gelişmeleri yazın.

Anladım teşekkür ederim suluğuna multivitamin de koyuyordum aynı zamanda, doksisiklinle beraber versem sorun olur mu acaba?
Tedavi bittikten sonra vitamin başlasanız daha iyi. Calsiyum ilacın etkisini azaltır çünkü. Ama probiyotik katabilirsiniz ilaçlı suya..

Tedavi bittikten sonra vitamin başlasanız daha iyi. Calsiyum ilacın etkisini azaltır çünkü. Ama probiyotik katabilirsiniz ilaçlı suya..
Abi tavsiyen üzerine az önce eczaneye gittim fakat doksisiklin'in şurup formu yokmuş sadece kapsül olarak varmış ben de tekrar sana sorayım dedim napacağız diye

abi bactrimi sordum şurup olanı varmış doksisin kapsül mü alayım bactrim sıvı mı

Yarım suluğa kapsülün yarısını karıştırmalısın. Her su hazırlamadan önve kuş 3-4 saat susuz kalsın. Günde iki kez taze ilaçlı su hazırla imkan varsa eşit aralıklarla.

Tedavinin 4. Günü ilaçlı suya probiyotik de katmaya başla.

2 gün bu şekilde verdikten sonra tam suluğa katmaya başlayacağız. İlk 2 gün ilaçtan dolayı az su tüketir.

Yarım suluk 50 ml 50 mg ilaç katmış oluyoruz. Kuş 5 ml içer 10 mg almış olur günlük 👍 çok değil yani
tamamdır abi ben şimdi çıkarıyorum suluğu 2 saat sonra ilaçlı suyu takacağım şimdiden başlayalım tedaviye çok teşekkür ederim yardımın için sen olmasan başa çıkazamadım umarım kuş iyi olur :)

Geri