bbbuketttsss
Yeni Üye
Muhabbet kuşum 2 haftadır tüyde, kafasında yeni gelen tüylerin dipleri kırmızı. Petshopun tavsiyesiyle mantar kremini sürmüştüm bu şekilde oldu ne yapabilirim?
Uzun bir süredir bu durumda her gün yulaf veriyorum ama geçmiyor bu süreci hızlandırmak için ne yapabilirim?mantar kremi sürmeyi gerektirecek bir durum yok. yeni çıkan tüy dipleri bu şekilde olur zaten. anormal bir durum yok.tekrar krem sürmeyin.
Kuşumun ırkını anlayabilir misiniz?Bu tüye girmenin ne sıklıkla olması normaldir?Aynen mantarlık bir durum yok. Kuşunuzun kafasındaki tüyler ırkı gereği uzun. Bu sebepten pembe olarak görünür şimdilik. Yani hangi tüy kapsülü olursa olsun başlangıç evresi pembe olur ikinci evrede beyazlar, üçüncü evrede tüy halini alır.
İlave olarak b vitamini verebilirsiniz. Ancak yeminden kaynaklanabilir ve aşırı vitamin verirseniz sürekli tüyden çıkamaz kuşunuz. Örneğin yeminde yüksek oranda nijer olursa, suluğuna her gün vitamin koyarsaniz veya vitaminin dozajı fazla gelirse de bu durumla karşı karşıya kalmak mümkün. Geçmiş olsun.Uzun bir süredir bu durumda her gün yulaf veriyorum ama geçmiyor bu süreci hızlandırmak için ne yapabilirim?
Irkları tam olarak bilememekteyim. Genel olarak yılda bir ila en fazla iki diye biliyorum. Kuşunuzun yaşı 1,5 civarinda şuan ikinci tüyünü geçiriyor olması gerek.Kuşumun ırkını anlayabilir misiniz?Bu tüye girmenin ne sıklıkla olması normaldir?
Normalde tüyü daha kısayken kırmızı olurdu bu uzunluğa geldiği zaman rengi siyaha dönerdi o yüzden bu sefer mantar olabilir diye korkmuştum teşekkür ederim
Teşekkür ederim cevabınız içinIrkları tam olarak bilememekteyim. Genel olarak yılda bir ila en fazla iki diye biliyorum. Kuşunuzun yaşı 1,5 civarinda şuan ikinci tüyünü geçiriyor olması gerek.
Uzun bir süredir bu durumda her gün yulaf veriyorum ama geçmiyor bu süreci hızlandırmak için ne yapabilirim?
Rica ederim. Sağlıklı günler dileriz.Teşekkür ederim cevabınız için
Tüye girdiğinde ne sıklıkla yulaf vermem gerekiyor? Vitamin nadir veriyorum. Genelde 3 4 ayda 1 tüye giriyor. Bunu azaltmak için ne yapabilirimHer gün yulaf vermeniz doğru değil. fazlası tekrar tüye girmesine neden olur. fazla vitamin de aynı şekilde tüye girmesine neden olur.
Muhabbet kuşları ilk tüyünü 3 aylıkken atar. sonraki tüyünü ise 6 aylıkken. daha sonraki tüyünü ise bakım, beslenme ve ortam gibi etkenlere bağlı olarak değişir.
Yemin kutusunu atmışım fakat bu marka ve içeriği bu şekildeydi.yulafı tüye girdiğinde 1 hafta boyunca ayrı bir yemlik de vermeniz yeterli. 3-4 ayda tüye girmesi anormal. kullandığınız yemin içeriği nasıl fotoğraf atabilir misiniz. ona göre bakalım bi ne yapabiliriz.
Yemin kutusunu atmışım fakat bu marka ve içeriği bu şekildeydi.
Bu şekildeIrkı için kuyruğun sonun kadar ve önden göğüs genişliğini görebileceğim şekilde fotoğraf atar mısınız?
Teşekkür ederim bir dahaki sefere dikkat edeceğimyemin içinde kurutulmuş renkli ekmek olan yemlerden almayın.yemin içerisinde gereğinden fazla yulaf ve keten tohumu var bu tohum yağlı olduğu için tüye girmesine neden olur. sade içerikli bir yem almanızı öneririm.
versele-laga, vitakraft veya bonnie marka yem alabilirsiniz.
Kuşunuza öncelikle MaşaAllahBu şekilde
Teşekkür ederimKuşunuza öncelikle MaşaAllah
Kuşunuz Hollanda yaşı 2 den küçük
Bu arada spangle (parçalı) desenli bir Hollanda
Sağlıklı günler dilerim...
Sağlıklı günler dilerimTeşekkür ederim