kuşumun ayağı sararıp şişti, altında da yaralar var

iwtv

Yeni Üye
kuşumun ayağı 1 hafta önce parmak tarafından sararmaya başlamıştı ama ayağın rengidir belki diyip çok üzerinde durmadım ama şu an ayağı çok kötü durumda. normal olan ayağına görr çok fazla şişmiş ve altlarında yuvarlak yaralar var, yara olan kısımlara basamıyor. tünrkte o ayakla zorlanmasın diye yere indirttim bugün. yarın veterinere gideceğiz ama gidene kadar ne yapmam gerektiğini bşlmkr istiyorum çünkü çok endişeliyim. artı olarak ekleyeyim şu an bir karaciğer yağlanması ve ondan kaynaklı nefes sorunu var o yüzden ilaç kullanıyoruz.

Herhalde görmeden yorum yapmamızı bekliyorsun 🤷🏼‍♀️

Son düzenleme:
Enfeksiyon kapmış.
Gut da olabilir. Yara için rif ampul alıp sürebilirsin eczaneden temin edip.

günde 1 kere mi süreceğim? ve akciğeri/onun için kullandığımız ilaçlardan kaynaklanmış olabilir mi?
Sabah akşam sürün biraz.
Akciğer için ne ilacı kullanmıştınız ki? Ve ne ölçüde? Akciğerinde sorun neydi?

Salmonella hastalığı da bu tarz yaralara neden olabiliyor. Kullandığınız ilaçları ve dozlarını yazın

Sabah akşam sürün biraz.
Akciğer için ne ilacı kullanmıştınız ki? Ve ne ölçüde? Akciğerinde sorun neydi?
Çok pardon akciğer yazmışım, karaciğer yağlanması olucak. Hepacarnitol ve l-carnitine kullanıyoruz şu an. İkisinden de her gün suyuna 1 damla olacak şekilde. Nefes sorunu yaşadığında da nebülizatör ile izotonik ve cortair veriyoruz. Ayrıca şimdi eczaneden dönüyorum kuşumun yaralarına sürücem deyince rif ampul yerine rifocin verdiler sorun olmaz değil mi?

Çok pardon akciğer yazmışım, karaciğer yağlanması olucak. Hepacarnitol ve l-carnitine kullanıyoruz şu an. İkisinden de her gün suyuna 1 damla olacak şekilde. Nefes sorunu yaşadığında da nebülizatör ile izotonik ve cortair veriyoruz. Ayrıca şimdi eczaneden dönüyorum kuşumun yaralarına sürücem deyince rif ampul yerine rifocin verdiler sorun olmaz değil mi?

Rifocin olur kullanın.

Rifocin olur kullanın.
pamuk ilacı emer diye şırıngıyla birkaç damla ayaklarına damlattık ama bi tarafından akıp hafif kanadına da değdi. arada ağzıyla kanadını kaşıdığı için ağzına almış olma ihtimali yüksek herhangi bir sorun olur mu. Üstüne dökülünce ılık suyla temizledik fazlasını

yıkansın diye suya koyarsak ayağı için bir sorun olur mu peki içime sinmedi pek ilacı yiyor gibi geliyor

Boyunluk(yakalık) takın zaten. Ayakları ile uğraşmaması lazım. Oynayıp durursa iyileşme gecikir.

Boyunluk(yakalık) takın zaten. Ayakları ile uğraşmaması lazım. Oynayıp durursa iyileşme gecikir.
Bugünlük evde boyunluk olmadığı için yapamam ama yarın veterinerden isteyebiliriz. Ayrıca hiç ayağıyla uğraşmıyor ilaç kanadına bulaştığı ve kanadını kaşıdığı için ağzına değdi. İlacı vücudundan temizlemek için ılık suya soksam enfeksiyonu için sorun olur mu?

Bugünlük evde boyunluk olmadığı için yapamam ama yarın veterinerden isteyebiliriz. Ayrıca hiç ayağıyla uğraşmıyor ilaç kanadına bulaştığı ve kanadını kaşıdığı için ağzına değdi. İlacı vücudundan temizlemek için ılık suya soksam enfeksiyonu için sorun olur mu?
Hayır suya falan sokmayın sorun olmaz bulaşması.

Geri