Kuşumu alıştıramadım

turanbugrahan77

Yeni Üye
Kuşum 1 aydır benimle kendisi erkek ve 2,5 aylık fakat hala bana alışmadı avizeye ve klimaya konup orda duruyor ne yapmalıyım lütfen yardım edin hayırlı ramazanlar

Muhtemelen avucuna falan almaya çalışmışsın veya, kafesin içine elini çok sık sokuyorsan ondan kaynaklıdır.
Kafes içindeyken 5-10 dakika elini kafes dışından göster elini tanısın. Sonra tüneği çıkar ve çok yavaş şekilde parmağını uzat. parmağına konunca bir süre hareket ettirme parmağında dursun. Yavaşca kafesten çıkar ve diğer parmağını ayağına götür ve merdiven hareketi yaptır. Ani hareketten kaçın. Avucuna yem koy. Aslaaa ama aslaa avuçlama hayvanı.. dikkat edersen çabucak alışır ve seni sever. Önemli olan sana güven duyması.
Saygılar

Çok sabirsiziz ne yazık ki benim ilk zamanlarım
Şimdi ben yavru alabilmek için sabırsız davranıyorum

Kedi köpek gibi biraz ilgiyle 2-3 gune alisan canlılar değil kuslar doğasında özgürlük var
Sizi daha sık görmeye başladıkça alışacak hizlandirmak istersenuz sureci sinirlenmeyin sakin olun kusunuza
yem alın elinizi kafese elinizi sokun ve bekleyin avucunuzdan yemeye başlayacak
Sonrasında parmağınıza gelecek kafes dışına parmağınızla çıkarın ilk zamanlar uçar bırakın uçsun 20-30 dk sonra tekrar avucunuza yem alın elinize gelip yemeye başlayacak o ara diğer elinizle ufaktan ürkütmeden kendiniz beslemeye başlarsınız diğer elinize de alışır
Yem dolu avucunuzdan omzunuza sakin bir şekilde koymaya çalışın ac olduğu için yem den ayrılmak istemez omzunuzada alışmış olur

Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim öncelikle kuşum kafes içinde elime gelmesinde bir sıkıntı yok kafesten çıkmak için herşeyi yapıyor ancak çıktığı gibi direk avizeye tavsiyelerinizi uygulayacağım

Benim kuşumu 5 ay önce aldık hala alışmadı merak etmeyin siz alalı çok olmamış arkadaşlarında dediği gibi kafes dışından elinizi gösterin ve sizi görebileceği bir yere koyun bir zaman sonra kafesteki tünekleri çıkartın yem falan alın elinize yedirin öyle sizin güveninizi kazanacaktır merak etmeyin alalı çok olmamış bizimki çok yaramaz kafese elimi sokuyorum geliyor ama dışarıda korkuyor asla gelmiyor sabredin kuşunuz size zamanla alışacaktır dışarıdayken elinize yem falan alın gelir güveninizi kazanmış olur

Hayırlı Ramazanlar

Geri