Kuşlarda dışkıların şekil olarak normal ama sürekli renklerinin değişmesi normal mi? Bazen koyu kahve bazen siyah çoğunlukla koyu yeşil ve açık yeşil oluyor. Ayrıca son 1 aydır sürekli kafesin dip köşesine gidip kendini kabartıyor sonra onu güneşe çıkarınca tüneğe çıkıp duruyor gece bu durumu yaşadığımda kaloriferin yanına getiriyorum. Merkezi olduğu için kaloriferler kapatıldı şimdi elektirikli sobayı odanın bir köşesine kuşumu diğer köşeye koyup açıyorum dik gelmeyecek şekilde ayarlıyorum yine tüneğe çıkıyor ve bekliyor. Kuşum bu aralar zayıfladı bunun nedeni ne olabilir? Ayrıca çok çok nadir öttüğünü duydum vitamin takviyelerini eksik etmiyorum kafesi sürekli temizliyorum kalamar kemiği gaga taşı vs var ve ona yumurta maması yapıyorum. Ayrıca kuşum sürekli kabarık. Artık gece uyuyamıyorum sürekli bir şey olacak korkusuyla gece uyumadığım bile oluyor oturup izliyorum durumunu. Sizce ne yapmalıyım herhangi bir öneriniz var mı?
Bu arada unutmadan daha önce sadece bir gün başıma geldi dışkısı köpüklü ve beyazdı ve şans eseri bir veteriner arkadaşla görüştük kuşa biteral ver dedi. Kendisi büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara bakıyor bu konuda çok iyi olmadığını net bir şekilde belirtti biteral tedavisini uyguladık ( kuş çok kötüydü halsizdi tünekte duramıyordu vs) o dönem bazı sorunlardan dolayı haftada iki kere temizlediğim kafesi bir hafta temizleyememiştim.
Neyse biteral konusuna devam edeyim sadece bir hafta kullan dedi kullandım kuş kendine geldi hareketlendi dışkısı düzeldi felan ama şimdi yine kabartıyor ve hareketsiz bazen gece bazen sabah onu kafesin dibinde görünce psikolojik olarak gerçekten etkileniyorum yani böyle bir şeyi söylemek doğru mu bilmiyorum aklıma kötü şeyler geliyor kaybetmeye hiçç hazır değilim.
www.muhabbetkusu.com.tr
Bu kuşumla ilgili daha önce açtığım bir konu.
Bu arada unutmadan daha önce sadece bir gün başıma geldi dışkısı köpüklü ve beyazdı ve şans eseri bir veteriner arkadaşla görüştük kuşa biteral ver dedi. Kendisi büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara bakıyor bu konuda çok iyi olmadığını net bir şekilde belirtti biteral tedavisini uyguladık ( kuş çok kötüydü halsizdi tünekte duramıyordu vs) o dönem bazı sorunlardan dolayı haftada iki kere temizlediğim kafesi bir hafta temizleyememiştim.
Neyse biteral konusuna devam edeyim sadece bir hafta kullan dedi kullandım kuş kendine geldi hareketlendi dışkısı düzeldi felan ama şimdi yine kabartıyor ve hareketsiz bazen gece bazen sabah onu kafesin dibinde görünce psikolojik olarak gerçekten etkileniyorum yani böyle bir şeyi söylemek doğru mu bilmiyorum aklıma kötü şeyler geliyor kaybetmeye hiçç hazır değilim.
![www.muhabbetkusu.com.tr](https://muhabbetkusu.b-cdn.net/styles/logo.png)
hep uyuyor ve kabartarak duruyor
Kuşum 2 yıldır bende sahiplendiğimde yavruydu kanadı kırılmıştı ve yanlış kaynamıştı veteriner bu konuda bir şey yapılamayacağını söyledi ama ben buradaki veterinerlere pek güvenemiyorum yani muhabbet kuşlarından anladıklarını zannetmiyorum benim şu an konuyu açma sebebim kuşumun...
Son düzenleme: