Kuşumda bir gariplik var

anıl koçkan

Yeni Üye
Kuşum 1 2 aydır hasta halsiz ve yorgun ve kuşumun sırtında bir yapı var ne yapmalıyım yem yekmsi normal 50 dk de bir yiyor ama su içmiyor her 4 saate bir sulugundaki suyu degiştirmemize ragmen içmiyor elime su damlatıp içiriyorum biz uyurkenmi içiyor bilmiyorum ılgazda kanatlı pet bakıcısı da yok ne yapacagımı bilemedim
Videosu

Hocam yağ bezesi şişmiş. Maalesef bir veterinerin müdahale etmesi gerek.

Su içiyordur mutlaka. Su içmese yem de yiyemez su içmeden çünkü su içmeden yem yese yem tıkanır sindirim sisteminde ve ölür hayvan.

Sadece dal darıyla alakası yok. Gerçi dal darı kilo yaptığı için önermiyorum ama bu durumla direkt alakalı değil tabi. Bir çok ihtimal var. Veteriner müdahale etmeli dediğim gibi. Oranın ulçsulünce yumuşatılıp yağ birikiminin alınması gerek.

Merhaba,
Operasyon gerekiyor oranın alınması gerekiyor gibi duruyor. Bu arada kuş gözüme çok zayıf göründü. Hassas teraziniz varsa kuşu tartıp kaç gr olduğunu buraya yazar mısınız..Kuşun dışkılarına da bakalım yine. Kafes tabanına beyaz peçete serin kuş üzerine 6-7 tane dışkı yapsın sonra buraya foto atın. Kuşun güncel videosunu da paylaşınız. Video için streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz. Foto için hızlıresim com kullanabilirsiniz.

Veteriner konusuna gelirsek kuşlar kanatlı uzmanına muayene ettirilmeli ama Türkiyede kanatlı uzman hekim sayısı maalesef az. Kuştan anlayan veteriner sayısının azlığı da bazen zor durumlara sebep olabiliyor.
Yaşadığınız yer Çankırıymış.
Çankırı için kanatlı kliniği bilmiyorum. Googleye Çankırı kuş kanatlı veteriner kliniği diye yazıp aratın veya egzotik hayvan kliniği diye aratın,hizmetler kısmında kuş yazan klinikler çıkarsa yorumları okuyun araştırma yapın,olumlu ise oraya götürün. Ama gitmeden evvel durumdan bahsedin telefon edip. Çankırıda hayvan hastanesi de varmış,hastanelerde imkanlar teknolojik aletlere ulaşmak daha kolaydır,hastanede egzotik hayvan bölümü vardır diye düşünüyorum, hastaneyi de arayıp sorabilirsiniz kanatlı hekimi bulunup bulunmadığı.

Geri