kuşumlasorunumvar832
Yeni Üye
Merhaba, kuşum aldığım zaman erkek ve uçamayan bir yavruydu. Şimdi 6 aylık oldu ama gagası beyaz, altınsa mavilik var sanki. Şu an herhangi bir eşi yok. Cinsiyetini anlayamadım ama dişi gibi. Yaklaşık 1 aydır beyaz-esmer-dal darı-darı karışımlı yemi tel tabandaki takmalı yemliğinden aşağı tabana döküyor, ağzına alıyor ve kafesin her yerine sürüyor. Suluğuna dahil her yere döküyor. Kafes her hafta yıkanmak zorunda kalıyor. Kalamar kemiği takıyorum 5 dakika olmadan parçalıyor. Kuşum bu aralar ben dışındaki tüm herkese biraz ısırmalı davranıyor ama yetişme tarzından dolayı ısırmaya meyilli değil. Bu sebepten güçlü de ısırmıyor ancak parçalamak istiği meyveyi vs parçalıyor. Yemleriyle ilgili tanıdığım bir kişi beyazlar yağsız oluyor, belki tadını beğenmemiştir dedi. Bugün sadece esmer ve darı içerikli bir yem aldım. Şimdi dökmüyor. Ele gelmeyi seven bir kuş ama avuç içini sevmiyor. Beni de seviyor. Yanına gelip telden parmağını uzatıyorum, dil sesleri çıkarıyorum ve o da şarkı söyleyerek başını sallıyor ve parmağıma dokunup tünekten tüneğe atlayıp bunu takip ediyor. Kumu ile ilgili olarak 2 aydır asma yemliğine kum veriyorum ya yemliği düşürüyordu ya da kumu atıyordu. Bir ara vermedim, kumunu değiştirdim. Şimdi ağzını sokuyor, biraz yiyor sonra da içine girip kafası ile dışarı atıyor. Bu süredir yemleri de çoğunlukla yemediği, attığı için biraz sulu yapıyor ancak pisliğinin katı olan kısmında bir bozulma yok. Tüy dökümünde değil. Arada sırada tel tabanına inip köşede oturuyor vs. Enerji veya hareket kaybı yok. Anlamadım ne yapmaya çalışıyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
Kuşun görüntüsü aşağıda.
Kuşun görüntüsü aşağıda.