Kuşum uçarken düşüyor, konamıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alis52
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alis52

Yeni Üye
Herkese merhaba,

Muhabbet kuşum kız yaklaşık 6.5 yaşında. Eskiden kafesi açınca direkt çıkan ve uçan kuşum şimdi kafesin kapısını açtığımda nadiren çıkıyor. Son zamanlardaysa kafesten ben kendim çıkartıyorum. Çıktığı zaman ise çok az uçabiliyor, yere düşüyor veya kapıya konacakken konamıyor. 1 ay önce evi boydan boya uçuyordu. Son zamanlarda eskisi kadar sık çıkartamadım. Bunun çaresi nedir? Kuşumun resimlerini ve kullandığı vitaminleri fotoğraflara ekledim. Ayrıca kendini pek sevdirmiyordu kaçıyordu şimdi kaçmıyor

Merhaba,
Hassas teraziniz varsa kuşu tartın ağırlığını bize söyleyin. Bu takviyeleri ne düzende ne ölçüde veriyorsunuz? Haftada kaç kez?
Kafesten ne zamandır çıkmadı?
Hastalık belirtisi var mı öğürme kusma hapşırma kusma vs?
Dışkılarını da paylaşın.

Merhaba,
Hassas teraziniz varsa kuşu tartın ağırlığını bize söyleyin. Bu takviyeleri ne düzende ne ölçüde veriyorsunuz? Haftada kaç kez?
Kafesten ne zamandır çıkmadı?
Hastalık belirtisi var mı öğürme kusma hapşırma kusma vs?
Dışkılarını da paylaşın.
merhaba, ağırlığı 41 gr. bunları yeni aldım daha iki kere verdim. kafesten haftada 2-3 kez çıkıyordu genelde ancak son 1 aydır sadece 2 kere çıkartabildim. hastalık belirtisi vs yok keyfi yerinde

merhaba, ağırlığı 41 gr. bunları yeni aldım daha iki kere verdim. kafesten haftada 2-3 kez çıkıyordu genelde ancak son 1 aydır sadece 2 kere çıkartabildim. hastalık belirtisi vs yok keyfi yerinde

Ayda 2 kez çıkarmak asla yeterli değil. Kuşunuz durgunlaşır kafeste dura dura. Her gün dışarı çıkması uçması gerekir. Ayrıca 45 gramı geçmesin. 40 gram iyidir.
Kafese hapsedilen kuşlarda obezite karaciğer yağlanması oluşur. Her gün çıkarın.

Geri