nsena

Yeni Üye
Merhaba, kuşum tek kanadını yukarıda tutuyor ve titretiyor videosu altta, kırması veya çıkmasından korkup kafesten çıkarttım uçabiliyor çarpma düşme yok ama bir yere konunca kanadı hep yukarıda ve titriyor, iştahı yerinde ama ötmesi azaldı. 4-5 güne geçer kafesten çıkartma dediler ben de üzerini örttüm korkup çırpınmasın kanatlarını kullanmasın diye ama çocuğa bir şey olmaz değil mi uçabildiğine göre çıkık falan var mıdır? Geçmesini beklerken acıdan falan ölmez değil mi? Titretmesi korkuttu beni...

Videosu; https://streamable.com/nglz35

Merhaba ,
Kuşu yeni mi aldınız kaç gün oldu eve geleli,aldığınızda da böyle mi duruyordu,eğitim verdiniz mi,sizden korkuyor mu? Kafes içinde kendini attı mı yerlere çarptı mı? Kuşun dışkılarını da görelim foto paylaşın. Kuşta hastalık belirtisi var mı öğürme kusma hapşırma vs ?
Örtü falan koymayın üzerine kaldırın.

Kanatta çıkık var gibi hissettim çok düşük ihtimalle de kırık olabilir. Veterinerin görmesi iyi olur kanımca. Röntgenden belli olur net şekilde. Şuan ne desek afaki konuşmuş oluruz.

Merhaba ,
Kuşu yeni mi aldınız kaç gün oldu eve geleli,aldığınızda da böyle mi duruyordu,eğitim verdiniz mi,sizden korkuyor mu? Kafes içinde kendini attı mı yerlere çarptı mı? Kuşun dışkılarını da görelim foto paylaşın. Kuşta hastalık belirtisi var mı öğürme kusma hapşırma vs ?
Merhaba ,
Merhaba 7 aydır falan bizde sanırım 9 aylık. Eğitim vermedik bizden korkuyor, elimi yaklaştırınca kaçmaz ama gagalar öter genelde. böyle yapmıyordu hiç. Dünden beri kaldırıyor kanadını videodaki gibi. Gece çarpmış falan olabilir diye düşünüyorum ama görmedim hiç kendini attığını falan. Şimdi bazen kanadını düzeltiyor normal durabiliyor ama sık sık bu şekilde kaldırıyor. Bu gün suluğunu değişirken kaçtı yine kafesten bayağı bir uçtu sıkıntı yok uçuşunda kovalamak istemedim zaten canı acıyor biraz uçup kendi geri girdi kafesine. Sırtına dokununca sesi çıkmıyor ama kanadına dokununca bağırıyor. Hastalık belirtisi yok hapşurnuyor da hatta rvi havalandırınca onu ayrı odaya koyuyorum hava değişimi olmasın falan diye...
Dışkısı şöyle: https://streamable.com/kbfdvl
Şu anda mesela kanadı da böyle duruyor ara sıra: https://streamable.com/1a7tse
Sonra yine kaldırıyor sürekli... Bir şey yerken falan sol kanadı havada hep

Uçuyorsa çıkık yok ciddi incinmiş denmekki birkaç gün kafesten çıkarmayın uçmamalı. Zamanla düzelir.

Çırpınırken kanadı kafesin yatay tellerine çarpma sonucu oluşmuş gibi gözüküyor bu olabilen sık durum. Bunun için kendini atmasına falan gerek yok. Panik anında çırpınma esnasında olmuştur diye düşünüyorum. Ama uçabiliyorsa zamanla geçer muhtemelen. Veteriner imkanı yaratırsanız yinede röntgen çektirin.

Çırpınırken kanadı kafesin yatay tellerine çarpma sonucu oluşmuş gibi gözüküyor bu olabilen sık durum. Bunun için kendini atmasına falan gerek yok. Panik anında çırpınma esnasında olmuştur diye düşünüyorum. Ama uçabiliyorsa zamanla geçer muhtemelen. Veteriner imkanı yaratırsanız yinede röntgen çektirin.
Çok teşekkür ederim içim rahatladı en azından... Götürebilirsem hafta sonu geçmezse bakacağım mecburen

Normal görünmüyor bir yere vurmuş incinmiş olma durumu var. Beslenme programını da yazar mısınız buraya,vitamin probiyotik vs veriyor musunuz? Veriyorsanız haftada kaç kere ne ölçüde? Mineral takviyesi falan veriyor musunuz ? Vitamin eksikliği mineral eksikliği sebebiyle de kanat tutulması olabilir.

Normal görünmüyor bir yere vurmuş incinmiş olma durumu var. Beslenme programını da yazar mısınız buraya,vitamin probiyotik vs veriyor musunuz? Veriyorsanız haftada kaç kere ne ölçüde? Mineral takviyesi falan veriyor musunuz ? Vitamin eksikliği mineral eksikliği sebebiyle de kanat tutulması olabilir.

Bir karışık yemi bir de maması var, haftada iki defa değişiyoruz. kuşu aldığımız kişi bu ikisini vermemizin yeterli olduğunu söylemişti. Ballı kraker tehlikeli dendiği için vermiyorum, dal darı veriyordum ama ne zaman versem çok kaşınıp hapşuruyor onu da kestim. Bunlar dışında farklı bir beslenmesi yok. vitamin olarak kuş satan yerlere ve birkaç pet shopa sordum sadece multi vitamin dediler ben de o yüzden haftada 2 deda "KIKI excellent" Diye bir markanın multi vitaminini aldım bir gün suluğuna 20 damla damlatıp ertesi gün değişip sadece su koyuyorum iki günde bir damla veriyorum yani...

Sorun yok anlaşılıyor.☺️
Kullandığınız kikinin içeriğini atar mısınız? Bu arada ne maması veriyorsunuz? İçinde un,şeker falan varsa önermiyoruz..
Çok teşekkür ederim bu arada yardım ettiğiniz için
Yani kuşu aldığımızda büyük bir pet şişede mama verdiler onu veriyorduk ama önerdiğiniz markalar varsa yeni alayım o zaman...
İçerik de şöyle https://hizliresim.com/6h5qqda
Bu arada önerebileceğiniz başka takviye var mı kalsiyun falan okudum ama pet shop öyle bir şey satmıyoruz sadece multi vitamin var dedi...

Çok teşekkür ederim bu arada yardım ettiğiniz için
Yani kuşu aldığımızda büyük bir pet şişede mama verdiler onu veriyorduk ama önerdiğiniz markalar varsa yeni alayım o zaman...
İçerik de şöyle https://hizliresim.com/6h5qqda
Bu arada önerebileceğiniz başka takviye var mı kalsiyun falan okudum ama pet shop öyle bir şey satmıyoruz sadece multi vitamin var dedi...
Pardon içerik bu herhalde https://hizliresim.com/toeqiu0

Vitaminin içeriği yetersiz. Geri verme şansınız varsa verin yoksa yarım suluğa 4 damla haftada 2 kez örneğin ptesi perşembe

Vitaminin içeriği yetersiz. Geri verme şansınız varsa verin yoksa yarım suluğa 4 damla haftada 2 kez örneğin ptesi perşembe
Birkaç aydır jullanıyprum bunu geri veremem maalesef dediğiniz gibi kullanayım ama önerebileceğiniz bir vitamin var mı alayım hemen?

Geri