Kuşum sürekli kusuyor

UmuttOzmenn

Yeni Üye
Sürekli kusuyor. Bazen yem kusuyor bazen hiç bir sey. Sürekli kabarık halde duruyor. Dün akşam sıcak bir odaya aldım üşümüştür diye ama hala aynı.Dışkısı yeşilleşti. Nerden fotoğraf bırakabilirim?

Foto için hızlıresim com, video için streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz.
Kuşunuzun dışkılarının fotoğrafını paylaşın net olsun. Ağzının içinde peynirimsi pamuk gibi lezyonlar ve koku var mı? Salyalı kusma var mı? Dışkıda koku var mı? Eğer varsa vakit kaybetmeden eczaneden mikostatin veya triflucan alınız. Mikostatin alınca 50 ml içme suyuna 6 damla katın,kuşun ağzına da 1 damla ilaçtan damlatın. 10 gün devam edin. Kafes ve ekipmanları da dezenfekte ediniz.

Mantar ve e coli dışkısına benziyor. Yemek yiyor mu yoksa iştahtan kesildi mi?
Beyaz peçete serin kafes altına,birkaç dışkı yapsın üzerine sonra buraya karanlık şekilde değil net şekilde paylaşın flaşsız.

Hızlıca eczaneden mikostatin veya trifuculan ( ikisinden biri ) ve flagyle alıp yarım suluğa her birinden 6 damla katarak tedavi başlayın. İlk vereceğiniz gün sabah akşam ağzına her bir ilaçtan 1 damla damlatıp yutturun. Keşke biraz erken yazsaydınız hastalık çok ilerlemiş.

Mantar ve e coli dışkısına benziyor. Yemek yiyor mu yoksa iştahtan kesildi mi?
Beyaz peçete serin kafes altına,birkaç dışkı yapsın üzerine sonra buraya karanlık şekilde değil net şekilde paylaşın flaşsız.
şuan dışarıdayım yeni yem falan almaya gittim önceki yemden şüphelendim ama iştahı kesilmedi hala yiyebiliyor zar zor dışkısı da aşağı yukarı böyle yeşilimsi yarı sıvı yarı katı eve geçince atabilirim

Hızlıca eczaneden mikostatin veya trifuculan ( ikisinden biri ) ve flagyle alıp yarım suluğa her birinden 6 damla katarak tedavi başlayın. İlk vereceğiniz gün sabah akşam ağzına her bir ilaçtan 1 damla damlatıp yutturun. Keşke biraz erken yazsaydınız hastalık çok ilerlemiş.
teşekkürler almaya gidiyorum simdi

söylediğiniz ilaçlar reçetesiz verilmiyormuş maalesef.

Flagyle mecburen yazdıracaksınız diğerleri veriliyor. Yapamayacaksanız veterinerden metronidazol etken maddeli bir ilaç alın mikostatine ek olarak verirsiniz.

ilaçları verdim şuan çok fazla kusuyor ek olarak salya da gelmeye başladı.
Suyu içtikten sonra kusmaya başlaması normaldir. İkili şekilde 5-7 gün devam edecez. Sonra mikostatine duruma göre 10-15 gün arası devam edeceğiz. Hastalık çok ilerlemiş durumda 2 kritik günü atlatırsa büyük ihtimalle iyileşecek.

Ağzına damlatarak mı verdiniz ilaçları ? Eğer imkanlar el beriyorsa 12 saatte bir taze ilaçlı su hazırlayın.

evet ağzına damlatarak verdim. taze ilaçlı su derken neyi kastettiğinizi anlayamadım ilaçları suyuna mı katayım
Eğer rahat damlatıp yutturabiliyorsanız günde 2 kez ağzına damlatarak verebilirsiniz sorun yok. Ama bu zor oluyorsa suyuna da katarak verebilirsiniz. Yukarıda yazmıştım zaten. İlaç suda uzun süre beklememeli yani onu kastetmiştim. Bu akşam mıtlaka 1'er damla daha damlatın ama ağzına.

Geri