Canımdan çok sevdiğim 8 aylık muhabbet kuşum Bıcırığı bugün petshopçunun verdiği mantar kremi yüzünden kaybettim ve başkalarının da canı yansın istemediğim için bu yazıyı uyarı maksadıyla yazmak istedim. Kuşum şubat ayında bize gelmişti daha 1 aylık yavruyken elimizle besleyerek büyüttük çok akıllı dünya tatlısı yerinde durmayan bıcır bıcır konuşan hayat dolu bir kuştu. Haziran ayında mantar olmuş daha önce hiç başımıza gelmediği ve bilmediğimiz için fark etmemiz geç sürdü. Bundan tam 1 hafta önce aldığımız petshopa götürdük mantar olmuş dedi bize sormadan eline alıp bilmediğimiz bir krem sürdü (vazelin kabında beyaz üzerinde mantar kremi yazan bir krem) gagasına ve ayaklarına. Kuşum avuca alınmayı hiç sevmezdi çok bağırdı. 4 gün sabah akşam bu kremi sürün geçecek dedi. Dediği gibi sürdük ama kuşum her gün daha da kötü oldu asla ötmedi konuşmadı gözleri hep kısıktı uyur gibiydi yemini suyunu içmek dışında hiç hareket etmedi uçarken zorlandı. 4. gün başka bir petshopa götürdük krem yüzünden tahriş olmuş canı yanıyor şu an dedi ilaç verdi suyuna kattık. Sirkeli su yapıp arada üzerine sıktık düzelir gibi olmuştu neşelenmişti ama kanatlarının altına dokundurtmadığı için oraya erişemedik. Orada da maalesef yaralar oluşmuş. Bugün biraz uçsun diye saldık ama uçamayınca fark ettik kanatlarının altı çok kötü ve kıpkırmızıydı. Hiç kendine dokundurtmayan kuş artık her şeye tepkisizdi, acıdan uyuşmuş gibiydi. Kabul etmek çok zor olsa da artık ayrılık vaktinin geldiğini anlamıştık ve son kez en mutlu olduğu yerde vakit geçirsin diye ona salonda güzel bir ortam hazırladık yanına yemini suyunu koyduk ama hiçbirine dokunmadı. Son kez sırtını sevdim yavrum buz gibi olmuştu. Gözleri sanki nemli gibiydi ve hep aynı yere bakıyordu. Hareketsizdi sadece titriyordu ara ara istemsizce başını sallıyordu ve akşam 9 gibi son bir can havliyle uçmaya çalıştı kanatlarını çırptı ama başaramayıp yere düştü... Bir süre can çekişti ve en son elimizdeyken verdi o minik canını. Siz siz olun bizim yaptığımız hatayı yapmayın sadece suyuna katılacak bir ilaçla iyileşecekken (diğer petshopçunun söylediğine göre) ne olduğunu bilmediğimiz iğrenç bir krem yüzünden kuşumun derisi resmen cayır cayır yandı ve acı çekerek öldü. Vicdan azabından sürekli ağlıyorum o kadar acı bir his ki bu. Petshopçulara asla ama asla güvenmeyin. Keşke imkanım olsaydı da veterinere götürebilseydim seni Bıcırığım, cicikuşum benim... Affet bizi
Son düzenleme: