Erol çatar
Yeni Üye

SM-N915F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
arkadaşlar kuşu bir yakinimdan aldım çok kötü durumdaydi. boynu devamli eğri duruyor kafayı çevirirken boynu titriyordu hatta tüm vücudu . sürekli vitamin verdim . diskilamasi normal herseyi normal. git gide boynu egrilmeye devam etti . veterinere götürdüm anlamadı . burda röntgen cekdircek bakdiricak kimse de yok . levent abi. bu konuyu görürsen bi yardimci olurmusun. hayvan acı çekiyor .![]()
SM-N915F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Epdantion ilacın 8 de birini aynı sorundan dolayı muhabbet kuşuma vitaminle birlikte verdim ilk gün ayakta duramayacak seviyeye geldi kafa yamuuyor ama sürekli sallanıyor bugünü atlatırsa bir gün ara ile vitaminle birlikte ağızdan bir damla vermeyi dusunuyorumİnternet üzerinde sallabaş ve boyun dönmesi hakkında bahsedilen bazı tedavi yöntemleri:
- Fortalyt Isimli Ilacin 7 Veya 14 Gün Boyunca Icme Sularina Katilmasi (Gunluk Temiz Su)
- kafayı çekip kıtlatmada 5 ay sonra iyileştiği görülmüş.
- Dörtde bir Supraydin vitamin tablet günlük verildiğinde 7 gün i çinde çok fark edecek ve zamanla eski haline gelecektir. Salmomix isimli sallabaş hastalığı için kullanılan ilacın bileşime bakarsanız neredeyse tamamı vitamindir.
- Ensesindeki tüylerini çekmek ve açık havada kalmasını saglamak.
- Ense tüyünü çekip boynunu keserek bıraz kanı akıtmak yöntemiyle 1 ayda düzelme gören çok arkadaş var.
- Hastalık yeni başlıyorsa EPTANTOİN adlı ilacın dörde bölerek hergün yutturulması. Üç tane sallabaş kuşun bu ilaçla düzeldiği gözlemlenmiş.EPDANTOİN isimli tablet tüm eczanelerde satılmaktaymış, kuşlara eziyet etmek yerine bu ilacı hergün çeyrek veren arkadaşların büyük oranda iyileşme sağladığı bilinmektedir.
- Gentamin adlı ilacın çok iyi olduğu söyleniyor. 4 gün süresince eşit oranda gentamin ve depomin (2ccsuyuna +depomin vitamin 2cc). 14 gün sonunda iyileşme görülmektedir.