Kuşum nefes alırken zorlanıyor ve ses çıkartıyor, kuyruğu aşağıda

Cmrekici

Yeni Üye
Arkadaşlar merhabalar,

Kuşum bugün sabaha kadar çok iyiydi, ne oldu anlamadım birden bire nefes alırken ses çıkarttığını farkettik, kuşumun hiç hali yok sanki zor nefes alıyormuş gibi, kuyruğu aşağıda, ne yapmam gerekli?
Kuşumun videosunu çektim ama nasıl göndereceğimi bilemedim. Yardımcı olursanız çok memnun olurum 😔😔

Streamable.com veya youtube den paylaşıp linki buraya yapıştırın.
Ayrıca hızlıresim.com dan dışkı resmi paylaşın..

Evde ingiliz tuzu varsa yarım suluğa mercimek tanesi kadar katarak verin. Yoksa karbonat katın aynı oranda. Yarın akşam gelişmeleri yazın. Bu arada prozim plus probiyotik de alın.

Ayrıca kafes içi çok kalabalık kuşlara hareket kanat çırpma alanı bırakmamışsınız. 2 tünek yeterlidir pozisyonuda yükseklik olarak orta kısımda olmalı, genişlik olarak da 1 kuyruk boyu mesafe bırakıp tele yakın asılmalıdır. Kuşlar kilolu geldi gözüme.

Ayrıca kafes içi çok kalabalık kuşlara hareket kanat çırpma alanı bırakmamışsınız. 2 tünek yeterlidir pozisyonuda yükseklik olarak orta kısımda olmalı, genişlik olarak da 1 kuyruk boyu mesafe bırakıp tele yakın asılmalıdır. Kuşlar kilolu geldi gözüme.
tamamdır kafesi daha da sadeleştireceğim, Mavi olan biraz kilolu 3 yaşında yaklaşık, yeşil olan daha zayıf bir de size danışmak istediğim bir şey daha var, yeşil olan kuşum, epilepsi krizi gibi krizler geçiriyor, dengesi çok bozuk, mesela yem yerken öylece normal yem yiyemiyor başını sabit tutamıyor, tüm yemleri döküyor çok az yiyebiliyor. Bunun için bir çözüm var mıdır?

tamamdır kafesi daha da sadeleştireceğim, Mavi olan biraz kilolu 3 yaşında yaklaşık, yeşil olan daha zayıf bir de size danışmak istediğim bir şey daha var, yeşil olan kuşum, epilepsi krizi gibi krizler geçiriyor, dengesi çok bozuk, mesela yem yerken öylece normal yem yiyemiyor başını sabit tutamıyor, tüm yemleri döküyor çok az yiyebiliyor. Bunun için bir çözüm var mıdır?
Bunu şimdi mi söylüyorsunuz hocam baştan söyleseydiniz ya. Mineral ve multi vitamin kullanıyor musunuz ? Multi mineral ve multi vitamin desteği vermek gerek

Evet mineral olarak avi-technic kullanıyorum ve multi vitamin olarak da röhnfried kullanıyorum düzenli olarak. Daha önce veterinere götürdüm bana mineral ver iyi gelir dedi. Krizleri azalttı ama bitirmedi

İngiliz tuzu var mı evde ? Aslında o biraz toparlar diye düşünüyorum kabarıklığını

Karbonatlı su yaptım biraz da içti nefes alırken verdiği o ses gitti, kafesten çıktı, arkadaşıyla oyun oynamaya başladı. Sanki rahatlamış gibi görünüyor

Küçük bir tık düzelme var evet. Ama yarın akşam belli olur. Paylalırsınız dışkı ve video.

Tamamdır gün içinde de gözlemleyeceğim, yarın yine dışkı fotoğrafı ile son halinin videosunu paylaşırım, yardımlarınız için çok teşekkür ederim 🙏

Veterinerden Tetramezhatine bulamazsanız sulphamezhatine alıp vermenizi öneririm. Evde insanlar için de olsa antibiyotik varsa söyleyin. Belki işe yarayacak bir antibiyotik vardır.

Geri