Kuşum ne hastalığına sahip ve nasıl düzelir?

ilaydatorun

Yeni Üye
Merhaba, bu benim ilk postum ve ciddi bir sorunum var. 1 adet eğitemediğim tatlı bir kuşum var ancak bu kuşumun yanına mecburi bir kuş almak zorunda kaldım. Bu kuş da dünya tatlısı fakat eklediğim görselde gördüğünüz gibi sağ göz, sol göz ve burnunda sorunalar var. Alt gagası resimlerde belirgin değil ancak diğer kuşum ile kıyasladığımda bu kuşum tamamen anormal. Kuşu iyileştirmek için aldım kıyamadım. Kuşumu alırken babam gözünde sorun olduğunu iletti ve geçebileceğini söyledi. Tedavi uyguluyoruz Teramisin ve Gentagut kullanıyoruz. Teramisini akşam yatarken gözüne ve yara olan çevreye. Sabahları da 2 şer damla Gentagut kullanıyoruz. Kuş besleyen kuzenim ise bu tatlısı diğer kuşların dövdüğünü söylüyor. Lütfen olumsuz yorum yapacaksanız yumuşatarak söyleyin. Kuş geleli 2 gün oldu sorunu ne nasıl iyileştirebilirim ya da sorunu nedir?

Not: Çok fazla göremiyor 20 CM yakına elimi soktuğumda fark ediyor ve kaçmaya çalışıyor ve sanırım sesleri duymuyor :(

Eklemeyi unutmuşum dışkılarında da etrafında sarılık var peçetenin etrafı sararmış belirli bir çevresi.

Hastalık çok ilerlemiş. Kafes tabanına beyaz peçete serin kuş üzerine 6-7 tane dışkı yapsın sonra buraya foto atın.
Kuşta enerji iştah kaybı var mı? Kusma?

Göz çevresini ben daha çok mantara benzettim. Eczaneden mantar kremi alıp sürün. Ama aynı zamanda enfeksiyon da var gibi gentagut ve mantar kremini dönüşümlü kullanın. Sabah ve akşam ikişer saat arayla iki kremden de sürün.

İlaç tedavisine başladığımızda daha az şişiklik vardı. https://hizliresim.com/qkwlqbb Dışkı resmi bu.
Kuşu 2 gün önce akşam vakti sahiplendik geldiğinden beri daha enerjik sürekli yemek yiyor, kustuğuna şahit olmadık.

güncel hali.

Hocam göz çevresi çok kötü hale gelmiş yaa. Evde antibiyotik var mı ? Kuşlar için veya insanlar için kullanılan ?

Teramisin ve Gentagut var antibiyotikliymiş ancak antibiyotik direkt olarak yok yazmıyor doktorlarda.

Veterinere gitmeniz gerekecek antibiyotik için. Hangi şehirde yaşadığınızı belirtirseniz kanatlı kliniği varsa size öneride bulunabiliriz.

Eskişehir Odunpazarı bölgesinde yaşamaktayım.

Okey çok iyi. Çünkü Türkiyenin en iyi kanatlı hekimlerinden birisi bizim şehirde.
Duru veteriner kliniği Yasin Atasever hocayı öneririm size. Kanatlı hekimidir kendisi.
Kumlubel - Şehir hastanesi tramvayına binin, Yıldız durağında inin ve yürüyün, Atatürk ortaokulu var,onun karşısına geçince oralarda.

Duru Veteriner'in instagram hesabına ulaştım. ÇAlıştığım için anlık götüremiyorum. Ancak teşekkür ederim ^^

Rica ederim. Gelişmelerden burayı da haberdar edin 👍🏻

Veterinere gidemeyecekseniz. Doksisiklin etken maddeli bir antibiyotik alıp kullanmaya başlayın.
Cumartesi gününe kadar götüremeyeceğim ne yazık ki 12 - 16 arası çalışıyormuş. Cumartesiye kadar çalıştığım için bir şey yapamıyorum. Veteriner enfeksiyon ise etkisi olmaz ancak gelene kadar devam edin tedaviye dedi.

Etkisi olmaz ne demek yaa. Siz başlayın doksisikline

Geri