kuzuluk
Yeni Üye
Muhabbet kusumun 3 ay once bir kanadi kirildi, veteriner hekim olmayan bir yerde yasadigim icin goturemedim ancak vitaminlerini verdim, kafesinde tuttum, bakimini yaptim, her ne kadar kanadı yerine tam oturmasa da en azindan hafif hafif ucmaya ve otmeye basladi. Ancak 1,5 ay once kafesinde ayagini incitmis, yeniden kafesinden her seyi kaldirdim ve yine bakimlarini yaptim. Tam ayagi duzeldi basmaya basladi derken bu sefer de diger ayagini yem yedigi kabin altina girdirmis ve o ayagini da incitmis, kafeste ben kurtardim. Artik kesinlikle ayakta duramiyor ve sadece gagasiyla kafese tutunuyordu. Ancak her gun ayaklarini merhemledim(petshoptan oneri aldim), bakimini verdim ancak ayaklari eskisi gibi tutmuyor ve hep gagasini kullaniyor, cok neseli olan ve devamli ben geldigimde kafesten cikmaya calisan kusum artik otmeyi unutmuş gibi. Yine ilgilenmeye calisiyorum ama evde onun ayaklarini daha iyi hale getirecek ne yapabilirim? Yeniden nasil oter? (Kafeste hicbir sey yok, yemini suyunu bile zemine koyuyorum, kusu elimden alip oradan oraya koyuyorum ama gagalamaya tenezzul dahi etmiyor, istedigim sekilde seviyorum tuy kabartmaktan baska tepki vermiyor, bir yerde birakiyorum gun boyu kimildamiyor, aci cekmedigini dusunuyorum artik yavas yavas ayakta duruyor cunku ama hep gagasina bagimli gibi. 5 aylik erkek, kuyruk tuyleri dokuldu, tuyleri saglikli, diskisi normal.)