Kuşum hiç ötmüyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kuzuluk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kuzuluk

Yeni Üye
Muhabbet kusumun 3 ay once bir kanadi kirildi, veteriner hekim olmayan bir yerde yasadigim icin goturemedim ancak vitaminlerini verdim, kafesinde tuttum, bakimini yaptim, her ne kadar kanadı yerine tam oturmasa da en azindan hafif hafif ucmaya ve otmeye basladi. Ancak 1,5 ay once kafesinde ayagini incitmis, yeniden kafesinden her seyi kaldirdim ve yine bakimlarini yaptim. Tam ayagi duzeldi basmaya basladi derken bu sefer de diger ayagini yem yedigi kabin altina girdirmis ve o ayagini da incitmis, kafeste ben kurtardim. Artik kesinlikle ayakta duramiyor ve sadece gagasiyla kafese tutunuyordu. Ancak her gun ayaklarini merhemledim(petshoptan oneri aldim), bakimini verdim ancak ayaklari eskisi gibi tutmuyor ve hep gagasini kullaniyor, cok neseli olan ve devamli ben geldigimde kafesten cikmaya calisan kusum artik otmeyi unutmuş gibi. Yine ilgilenmeye calisiyorum ama evde onun ayaklarini daha iyi hale getirecek ne yapabilirim? Yeniden nasil oter? (Kafeste hicbir sey yok, yemini suyunu bile zemine koyuyorum, kusu elimden alip oradan oraya koyuyorum ama gagalamaya tenezzul dahi etmiyor, istedigim sekilde seviyorum tuy kabartmaktan baska tepki vermiyor, bir yerde birakiyorum gun boyu kimildamiyor, aci cekmedigini dusunuyorum artik yavas yavas ayakta duruyor cunku ama hep gagasina bagimli gibi. 5 aylik erkek, kuyruk tuyleri dokuldu, tuyleri saglikli, diskisi normal.)

Görmeden tabii bir şey diyemeyiz. Kuşun güncel videosunu ve son yaptığı dışkılarının fotoğrafını paylaşın. Foto için hızlıresim com,video için streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz buraya linki atın.
Öğürme kusma falan var mı kuşta?
Yem ve su harici verdiğiniz şeyler varsa yazın.

Görmeden tabii bir şey diyemeyiz. Kuşun güncel videosunu ve son yaptığı dışkılarının fotoğrafını paylaşın. Foto için hızlıresim com,video için streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz buraya linki atın.
Öğürme kusma falan var mı kuşta?
Yem ve su harici verdiğiniz şeyler varsa yazın.
Ara sira hapsiriyor ama ogurme kusma yok, normal kus yemi(yuvarlak acik renkli), ara sira daldari, haftada bir haslanmis yumurta ve haftada birkac kez yesillik veriyorum; bazen yiyor bazen yemiyor yem disindaki seyleri.
Son diskisi:

Videosu:
Kanadin biri videoda goruldugu gibi, dokundugum zaman tepki vermiyor otmuyor, genelde kafa önde hareket ediyor ayaklariyla degil, bir de soyle duruyor hep:

Kuş sağlıklı görünmüyor. Ayağının görüntüsünü de paylaşın üst ve altını da.
Ayrıca dışkıyı siz peçete ile almayın. Kafes tabanına temiz peçete serin kuş üzerine 6-7 tane dışkı yapsın sonra buraya foto atın,dışkıları ezmeyin.
Kuşunuza düzenli olarak vitamin verdiniz mi yoksa bir müddet mi verdiniz? Hangi marka verdiniz ve ne dozajda hangi vitamin?
Daha evvel dış parazit damlası yaptırdınız mı onu da sorayım?

Ayrıca dışkıyı siz peçete ile almayın. Kafes tabanına temiz peçete serin kuş üzerine 6-7 tane dışkı yapsın sonra buraya foto atın,dışkıları ezmeyin.
Kuşunuza düzenli olarak vitamin verdiniz mi yoksa bir müddet mi verdiniz? Hangi marka verdiniz ve ne dozajda hangi vitamin?
Kullandigim urunler bunlar; haftada 2 kez( suyuna damlattiysam bir gun sonra suyu temizledim.)

Ayaklari boyle:

Kafesi yeni temizledim o yuzden diskisi yok, oldugu zaman onu da ekleyecegim

Dis parazit damlasi yaptirmadim

Diskisi boyle:

Tedirginim kuşum icin. Ne yapabilirim

Hocam paylaştığınız dışkıdaki jelimsi yapı ne zamandan beri var ? Ve her gün bu yapıda dışkı oluyor mu arada mı oluyor ?

Hocam paylaştığınız dışkıdaki jelimsi yapı ne zamandan beri var ? Ve her gün bu yapıda dışkı oluyor mu arada mı oluyor ?
Aslında jelimsi bicimde diskilamiyor, kuşum ayaklarinin ustunde degil tam olarak gogsunun ustunde duruyor. Diskisi biraz bile sulu olsa poposunun ustunde ayni yerde durup yayilmasina neden oluyor. Her zaman sulu diskilamiyor.

Ayni yerde kimildamadan birden fazla kez diskiladigi oluyor, bazen poposunu ayni yerde birakip diskiyi yayiyor. Nadiren kafesine ahsap tunek koyuyorum, tunekte duruyor ama hep ayni yerde oldugu icin ornegin, ayni alana diskiliyor. Kimildamadigi icin jel gibi gorunuyor olabilir. Ancak bugun ustumde ve elimdeydi saatlerce, boyle bir sekilde diskilamadi. Oncesinde de sahit olmadim. Sebebi dedigim gibidir diye dusunuyorum

Gönderdiğiniz resimde açık yeşil jelimsi dışkı var ? Bu tek seferlik dışkısı mı ? Yarın tüneğe alın 5-6 dışkı yaptıktan sonra resmini çekip paylaşın.
Kuşun ayağında problem olduğu kesin. Ama nasıl bir problem olduğunu bilemiyorum tabi.
İlk yapmamız gereken müdahale beslenme odaklı olmalı. Kanatlıoil vitabol ve prozim plus alın. Evde probiyotik varsa yarından itibaren her gün verin. Yoksa hızlıca dediğğm ürünleri sipariş edin. Kuşta hiç sorun olmasa da önerdiğim ürünler kullanılmalı düzenli şekilde..

Gönderdiğiniz resimde açık yeşil jelimsi dışkı var ? Bu tek seferlik dışkısı mı ? Yarın tüneğe alın 5-6 dışkı yaptıktan sonra resmini çekip paylaşın.
Kuşun ayağında problem olduğu kesin. Ama nasıl bir problem olduğunu bilemiyorum tabi.
İlk yapmamız gereken müdahale beslenme odaklı olmalı. Kanatlıoil vitabol ve prozim plus alın. Evde probiyotik varsa yarından itibaren her gün verin. Yoksa hızlıca dediğğm ürünleri sipariş edin. Kuşta hiç sorun olmasa da önerdiğim ürünler kullanılmalı düzenli şekilde..
Tamamdir belirttiginiz sekilde yapacagim, fotograf attigimda sizi bilgilendiririm, tesekkur ediyorum

Bu dışkı normal sıkıntılı değil. Her gün gelişmeleri paylaşırsınız takip ederiz. Bakalım takviyeler ayaklarına iyi gelecek mi ?

Geri