curvelatte
Yeni Üye
hocam herkese merhaba. kuşum fıstık’ın sabah neşesi iyiydi normalde de sosyal ve konuşkan bir kuş. fakat birden halsizleşti, sessizleşti ve uyku hali eşlik etti. üşüdüğünü düşünüp güneş alan odaya koyduk biraz, ama normalde de evimiz hiç soğuk olmaz, 22 derecenin altına inmiyor. fıstık elimi gördüğünde gelirdi ama elimi yaklaştırmama rağmen gelmedi, tepkisizdi. biraz elime alıp karnına parmağımla aşağıdan yukarıya hafif masaj yaptım biraz kendine gelsin diye, ama halsizliğinde değişme olmadı. sonrasında başını sallayarak kustu, fotoğrafları ekleyeceğim. devam eden süreçte konuşmuyordu ve uyku hali devam ediyordu. normalde sürekli konuşan bir kuş. güncel olarak temiz (vitaminsiz) suyundan birkaç kez içti, biraz da yem yedi.
güncel hali: hareketlendi ve uçtu, konuşmaya hafif hafif başladı. şimdi tekrar biraz duruldu gibi, sessiz arada az az ses veriyor.
1. fotoğraf halsiz uyku hali 2. fotoğraf kusmadan sonra ağzından gelen sıvı, 3. fotoğraf ise saçılan kusmuklardan duvara yapışanlar, diğer fotoğrafları da görebilirsiniz. kusma videosu da var.
onu çok seviyorum ve küçük bir yerde yaşıyoruz, o yüzden sağlığı hakkında endişeliyim. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. veteriner yok ama yıllardır tanıdığımız bir petshopa gidip (yıllardır kuşlarla işi içe) ona da göstereceğim videoları ve fotoğrafları.
ek olarak genel muhabbet kuşu bakımı, sağlığı ve konuyla ilgili ilgisiz tüm önerilerinize açığım. eğer kursak mantarıysa her şeyi yemlikleri kafesi vs sirekli su ile dezenkefte mi etmeliyim aynı zamanda kustuğu yerleri de? tekrar teşekkürler ve iyi bir gün diliyorum her birinize.
fotoğraf linkleri:
video: https://streamable.com/o4rblf
güncel hali: hareketlendi ve uçtu, konuşmaya hafif hafif başladı. şimdi tekrar biraz duruldu gibi, sessiz arada az az ses veriyor.
1. fotoğraf halsiz uyku hali 2. fotoğraf kusmadan sonra ağzından gelen sıvı, 3. fotoğraf ise saçılan kusmuklardan duvara yapışanlar, diğer fotoğrafları da görebilirsiniz. kusma videosu da var.
fıstık hakkında bakımıyla ilgili genel bilgi verecek olursam:
erkek bir kuş ama yaşını tam olarak bilemiyorum, göz etrafındaki beyaz halka full görünmüyor, yaklaşık 1 yaşlarında diye düşünüyorum. her gün suyunu değiştiririm ve hazır su kullanırım, tüyden çıkalı yeni oluyor, avisol b kullandırmadım ama bu tüy’e giriminde gold wings b&c soothing kullandım, yemini günaşırı üfleyip değiştiririm, aynı şekilde kafesini de o şekilde temizlerim. sebze ile beslemeye özen gösteririm, salatalık, domates, yeşillikler, havuç, yumurta gibi. yem olarak babam ne almış ismini inanın bilmiyorum, şeffaf bir poşette gelmişti. birazdan petshopa gidince adı belli en kaliteli yemi alacağım.onu çok seviyorum ve küçük bir yerde yaşıyoruz, o yüzden sağlığı hakkında endişeliyim. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. veteriner yok ama yıllardır tanıdığımız bir petshopa gidip (yıllardır kuşlarla işi içe) ona da göstereceğim videoları ve fotoğrafları.
ek olarak genel muhabbet kuşu bakımı, sağlığı ve konuyla ilgili ilgisiz tüm önerilerinize açığım. eğer kursak mantarıysa her şeyi yemlikleri kafesi vs sirekli su ile dezenkefte mi etmeliyim aynı zamanda kustuğu yerleri de? tekrar teşekkürler ve iyi bir gün diliyorum her birinize.
fotoğraf linkleri:
video: https://streamable.com/o4rblf