kuşum halsiz ve titriyor

alexaylin

Yeni Üye
kuşumun göğüs bölgesinde tüy yok dün baktığımda halsiz görünce çıkartıp baktım kursağı gözüme şişik geldi sabah tekrar kontrol ettiğimde daha iyiydi inikti ama kuşumda resmen tiz seslerde inleme başladı yem yerken falan sürekli değişik ses çıkarıyor ötmüyor bugün full uyudu bir iki kere kustu ama iştahı gayet yerinde su da içiyor dışkısı bir kere çok koyu geldi sonra normaldi akşam oynamak için çıkardım hareketlendi biraz ama uçtuktan sonra kanatları titriyor ayrıca nefes alınca kuyruğu sallanıyor lütfen yardım edin

Merhabalar görsel paylaşın, video için streamable.com veya youtubeyi, foto için hızlıresim com sitesini kullanabilirsiniz

Ağzının içinde kusmuğunda kötü koku var mı? Dışkılarda koku var mı? Dışkıları nasıl?
Boğaz içinde beyaz plaklar lezyonlar var mı kontrol edin iyice. Hassas teraziniz varsa kuşu tartın ağırlığını bize söyleyin. Kuş salyalı mı kusuyor ne zaman başladı bu olaylar?
Göğüs kemiğinin yanlarındaki etlerde erime var mı içeri çöküklük? Sanki bana zayıf geldi bu kuş.

Kuşunuzun durumu kritik bu arada. O yüzden forumda aktif kalın ve sorulara cevap verin 👍🏻
Evde triflucan veya mikostatin var mı bu arada? Hangi ilaçlar var

Ağzının içinde kusmuğunda kötü koku var mı? Dışkılarda koku var mı? Dışkıları nasıl?
Boğaz içinde beyaz plaklar lezyonlar var mı kontrol edin iyice. Hassas teraziniz varsa kuşu tartın ağırlığını bize söyleyin. Kuş salyalı mı kusuyor ne zaman başladı bu olaylar?
Göğüs kemiğinin yanlarındaki etlerde erime var mı içeri çöküklük? Sanki bana zayıf geldi bu kuş.
kuşum zayıf göğsündeki kemiği elime geliyor aldığımdan beri böyle yemesinde hiç sıkıntı yok dediğim gibi kusma salyalı değil koku yok dediğim gibi dışkısını bir kere çok koyu gördüm sonra hep notmaldi evde hassas terazi yok bana akar olabileceği söylendi birde

Kuşunuzun durumu kritik bu arada. O yüzden forumda aktif kalın ve sorulara cevap verin 👍🏻
Evde triflucan veya mikostatin var mı bu arada? Hangi ilaçlar var
bugün triflucan almaya gittim eczane olmadığını söyledi nöbetçi eczane de aynı şekilde yarın sabah hemen alıcam ama kafamı çok bulandırdılar hava kanalında akar var vs diye

kuşum zayıf göğsündeki kemiği elime geliyor aldığımdan beri böyle yemesinde hiç sıkıntı yok dediğim gibi kusma salyalı değil koku yok dediğim gibi dışkısını bir kere çok koyu gördüm sonra hep notmaldi evde hassas terazi yok bana akar olabileceği söylendi birde

Dışkıların görüntüsünü görelim. Kuş iyi değil

Yediğinden emin misin? Çünkü bazı hasta olan kuşlar yer gibi yapar ama yemezler,yemleri kırıp atarlar veya yemeden başında beklerler yemliğin. Yemliği kontrol edin yem yenmiş mi kabuklar vae mı bakın,kırık yemler var mı kontrol edin.
Bu arada göğüs kemiği ele gelir zaten normal fakat kemiğin bariz şekilde çıkıntılı olarak görünmesi ve sağ sol yanlarındaki etlerde erime olması kurumaya girdiğinin göstergesidir yani aşırı zayıflama durumu. İyice kontrol edin

Yediğinden emin misin? Çünkü bazı hasta olan kuşlar yer gibi yapar ama yemezler,yemleri kırıp atarlar veya yemeden başında beklerler yemliğin. Yemliği kontrol edin yem yenmiş mi kabuklar vae mı bakın,kırık yemler var mı kontrol edin.
Bu arada göğüs kemiği ele gelir zaten normal fakat kemiğin bariz şekilde çıkıntılı olarak görünmesi ve sağ sol yanlarındaki etlerde erime olması kurumaya girdiğinin göstergesidir yani aşırı zayıflama durumu. İyice kontrol edin
başında bekledim her yem yediğinde 5 dakikada bir yemliğe gidip 3 5 yiyip pinekliyor sonra tekrar aynı akşam annem marul vermiş baya yemiş göğüs kemiğinin yanları boş değil çok

Evet dışkı kötü. Kabızlık var gibi. Sindirim sistemi düzgün çalışmıyor. Elinizde probiyotik varsa suya katıp içirin birkaç yudum içsin.
Popo deliğine de zeytinyağı damlatın içine 1 damla ve elinize de biraz zeytinyağı damlatıp masaj yapın hafif ovalayarak poposunu.

İlaç konusunda Selçuk hocayı etiketliyorum o da bir baksın @Selçuk YÜKSEL
çok teşekkür ederim

Kuşta birden fazla hastalık var ve durumu bayağı kötü. Allahtan iştahı var şanslısınız bu konuda. Yarın eczaneden trifuculana ek olarak bactrim veya agumentin veya bunların muadili olabilecek antibiyotik alın. Şurup olmalı ama. Eczaneden alamazsanız veterinerden Tetramezhatine alın. Yarım suluğa 6 şar damla trifuculan ve antibiyotik. Tetra alırsanız mercimek tanesi kadar trifuculana ek olarak katın.
Kuşun beslenme diyetini de yazın. Kuşta eksik beslenme de var.

Bu arada veterinerden ense damlası da isteyin gitmişken. Çok az enjektöre çekip verse yeter 2 damlasına ihtiyacınız olacak şuan.

ensesine damlattım şimdi sesi de kısık bu arada mantar ilscını da eczaneye sipariş verdim aynı anda kullanmamda sakınca yoktur değil mi

Olmaz,bir an evvel alıp kullanmanız lazım vakit kaybetmek riske atmak demektir çünkü kuş son evrede gibi görünüyor. Candida mantarı ses tellerini de etkilemiş yani durum ciddi. Başka eczanelere sorun alın ilaçları.

Geri