Arkadaslar merhaba kusum 2 gun oncesine kadar cok hareketliydi dunden beri surekli uyuyor kafesin alt tabanina inerek orada uyuyor, durgun ve tuyleri kabarik sekilde yemek yiyor özellikle aspur yemeyi seviyor yemek yediği halde zayiflamis
sulphamezathine muadili bir ilac varmi acaba arıyorum ama bulamadim hala 2 gun oncesine kadar diskisi ve kendisi iyiydiKuşun durumu çok kötü. Geç kalmışsınız yazmakta. Dışkılar cocsidioz dışkısı gibi. Sulphamezhatine alıp başlamanız gerek bir an önce. Probiyotik yoksa onu da temin edin.
Malesef kurtaramadim kaybetim
Koksidiyoz parazitik bir hastalıktır ve bulaşıcıdır. Kafesinizi ekipmanları geniş spekrumlu dezenfektanla temizleyin. Virkon s öneririm.Bu hastalik bulasicimi acaba
Evde onunla yasayan 1 disi muhabbet kusu 1 tanede kumru var sanırım onlarada bulasmistirKoksidiyoz parazitik bir hastalıktır ve bulaşıcıdır. Kafesinizi ekipmanları geniş spekrumlu dezenfektanla temizleyin. Virkon s öneririm.
Evde onunla yasayan 1 disi muhabbet kusu 1 tanede kumru var sanırım onlarada bulasmistir
Kumruyu kucukken aldim 1 senedir 3' u birlikte yasiyordu hasta oldugunu dun anladim ayri kafese aldim hemen aslinda zayifladigindan anlamam gerekirdiKumruyu dışarıdan alıp besledi iseniz ondan geçmiş de olabilir. Dışarıda yaşayan kuşlara dikkat etmek lazım. Hasta kuşlar ayrı kafeste olmalı.Sizin kuş hastaydı,diğer kuşlarla temas etmemesi ve karantina altında olması gerekirdi. Diğer iki kuşu da takip edin,dışkılarında sorun olursa öğürme kusma halsizlik gibi durumlar olursa kanatlı kliniğine muayene ettirin dışkılarına baktırın
Diğer hayvanların dışkısını da görelim. Beyaz peçete üzerine 6-7 tane dışkı yapsın her biri. Kuşları da görelim. Foto için hızlı resim com sitesini,video için streamable.com sitesini kullanabilirsiniz.Kumruyu kucukken aldim 1 senedir 3' u birlikte yasiyordu hasta oldugunu dun anladim ayri kafese aldim hemen aslinda zayifladigindan anlamam gerekirdi
Bulduğumda kıştı buyusun salayim dedim sonra disarida olur diye salamadim besleyen birini bulsam verecem alissinKumruya 1 yıldır kafeste iyi bakmışsınız.
Diğer hayvanların dışkısını da görelim. Beyaz peçete üzerine 6-7 tane dışkı yapsın her biri. Kuşları da görelim. Foto için hızlı resim com sitesini,video için streamable.com sitesini kullanabilirsiniz.
Bunlar disi kuşumun
Dişi dışkısı normal. Probiyotik desteği verin bütün hepsine.Bunlar disi kuşumun
Diger kusum ölünce kumru dahil hepsine Sulphamezhatine veriyorum 2 gundur bulaşma olabilir diyeDişi dışkısı normal. Probiyotik desteği verin bütün hepsine.
Hastalık belirtisi olmadan antibiyotik kullanılmaz. ama madem başlamışsınız 3 tam gün verin.Diger kusum ölünce kumru dahil hepsine Sulphamezhatine veriyorum 2 gundur bulaşma olabilir diye